10 film, amelynek nagyon jó zenéje van

  • 3 év ago
  • 7244 Views
  • 5 6
10 film, amelynek nagyon jó zenéje van

Olyan filmeket gyűjtöttünk össze itt a Toppont.hu-n, amely filmeknek nemcsak a története és a mondanivalója megragadó, hanem maga a zenei aláfestés is. Jöjjön tehát a lista olyan filmekről, amelyeknek nagyon dallamos és közkedvelt a zenéje. A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

3. A rettenthetetlen /1995/

Zeneszerző: James Horner

Rettenthetetlen /Braveheart, 1995/

Sir William Wallace a skót történelem egyik legemblematikusabb figurája. Hosszú távollét után hazaérkezvén szembesül azzal, hogy  országában a kegyetlen I. Edward, angol király uralkodása miatt kaotikus állapotok uralkodnak. Hosszú rábeszélés és hősies példamutatás árán hadsereggé kovácsolja a hitehagyott skót népet, és a sereg élén csatába indul a szabadságért.

2. A nagy Gatsby /2013/

Zeneszerző: Craig Armstrong

A 10 legszebb szerelmes film

Bármit elérhetsz, amit akarsz, mindent szabad, a lehetőségeid száma végtelen – ez Amerika a húszas években. Itt, pontosabban New York környékén él Jay Gatsby, egy rettenetesen gazdag férfi. Voltaképpen Senki nem tud róla semmit. Nem tudják, hogyan tett szert ekkora vagyonra, vagy, hogy egyáltalán honnét jött, milyen volt az élete. Gatsby mottója: élj a mának! Gyönyörű villájában luxus partikat szervez, ahol a csapból is pezsgő folyik, Gatsby pedig élvezettel tekint végig a megrészegedett embertömegen. A zárkózott férfi végül újonnan megismert szomszédjának nyílik meg, akinek bevallja, hogy életének mi is volt a fő mozgatórugója: fiatalon beleszeretett egy lányba, akit azóta is próbál visszaszerezni. Gatsby minden cselekedete, minden gondolata e cél körül forog. Végül újra találkozik az azóta már házas nővel, viszont hiába az éveken át tartó gondos tervezés, történetük teljesen másképp folytatódik, mint ahogy várta.

1. Álom luxuskivitelben /1961/

Zeneszerző: Henry Mancini

Álom luxuskivitelben /1961/

A fiatal, reményteli, ám mégis titokzatos Holly (Audrey Hepburn) a fiatal lányok nagyvilági életét éli New York városában, ahol egyre másra járja a különböző partikat, és fogyasztja a gazdag udvarlókat. Mindez azonban megváltozik, mikor megismerkedik a szomszédjába költöző, hóbortos íróval (George Peppard), aki ráébreszti arra, mi az igazán lényeges az életben.

+1. Kaliforniai álom /2016/

Zeneszerző: Justin Hurwitz

Minden idők 8 legszebb romantikus filmje, mely szembemegy a hollywoodi trendekkel

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel – ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén. A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért…

Így változtak a James Bond-sztárok az évtizedek során

(Történetek forrása)

//Noncsi//

1 2 3