Hihetetlen, de ez a 15 bizarr teremtmény valóban létezik

  • 3 év ago
  • 19519 Views
  • 4 1
Nem fogod elhinni, de ez a 15 bizarr teremtmény létezik

A természet néha kifürkészhetetlen. Összegyűjtöttük nektek a földkerekség legkülönösebb élőlényeit. Egyik-másik úgy néz ki, mintha többféle állatból eszkábálták volna össze, de ha hiszitek, ha nem, ezek a lények tényleg léteznek.

9) Kaliforniai uszkárlepke

2009-ben Venezuelában fedezték fel ezt a fajt, de még mindig nagyon kevés információ áll a rendelkezésünkre vele kapcsolatban. Annyit mindenesetre leszögezhetünk, hogy tündéri egy rovar.

10) Sáskarák

Ez a színes rákfajta rendelkezik egy nagyon különleges mellső végtag-párral, melyet ragadozó karmoknak neveznek. Ezek a zsákmány elfogására specializálódott végtagok, segítségükkel hihetetlen gyorsasággal tud ütést mérni bármire, még az üvegakváriumot is össze tudja törni velük. Ehhez hozzájön az, hogy ez a kis gyilkológép büszkélkedhet a legösszetettebb szemmel az egész állatvilágban. Vigyázat, igazi kis pszichopata!

11) Glaucus Atlanticus – egy tengeri csigaféle

Vagy más néven: kék sárkány. A gázokkal teli gyomra miatt meleg óceáni vizek felszínén lebeg ez a jószág. Hát nem gyönyörű? Egy csigához képest mindenképp az. 🙂

12) Koboldcápa

Ezt a ritka cápafajt szokták “élő őskövület”-nek is hívni, nem véletlenül: ez az egyetlen olyan létező állatfaja a Mitsukurinidae családnak, ami már több mint 125 millió éve létezik. A koboldcápák több mint 100 méter mélyen élnek az óceánokban. És bármennyire is ijesztő a kinézetük, nem emberrel táplálkoznak!

1 2 3 4