11 fenséges kutyafajta, amelyek egy vagyonba kerülnek

  • 3 év ago
  • 15931 Views
  • 2 1
11 fenséges kutyafajta, amelyek egy vagyonba kerülnek

Számos tényező lehet, hogy egyes kutyák rendkívül költségesek. Ezek közé tartozik a fajta ritkasága, az általa megszerzett díjak és címek száma, az egészségi állapota és megjelenése.

7) Thai ridgeback

 Thai ridgeback

Régi vadászkutyafajta minden vadászható vad, különösen vaddisznó kajtatására. Önállóan vadászó kutyák, amelyek ma már csak Thaiföld északkeleti részén találhatók meg tiszta formájukban. Az utóbbi években Thaiföld „nemzeti kutyájaként” kiállítási tenyésztők is foglalkoznak vele, és az egész világra exportálják.

Ára: 200.000 – 1.200.000 Ft

8) Affenpinscher

Affenpinscher 

Az affenpinscher (Majompincs) az egyik legrégebbi, változatlan német kutyafajta. Eredetileg patkány-, ill. egérvadászatra tenyésztették. Korábbi megjelenése – Albrecht Dürer ábrázolásában – az általunk ismerthez teljesen hasonló kinézetet mutatott. Az affenpinscher korábban sokféle színben és mintátatban létezett, a világos sárgától a vöröses vagy szürkés árnyalaton keresztül egészen a kékesszürkéig és feketéig, részben fehér foltokkal.

Ára: 400.000 – 1.200.000 Ft

9) Fáraókutya

Fáraókutya

A fáraókutya játékos, értelmes és barátságos, viszonylag engedelmes és kedves természetű eb. Szorosan kötődik gazdájához és családjához, anélkül, hogy túl tolakodó lenne, s a lakásban általában igen nyugodtan viselkedik. Kiegyensúlyozott és jóindulatú, emellett eléggé éber és bátor is. Igen kitartó, és jól fejlett vadászösztöne van. Ez a kutya néha dominánsan viselkedik fajtársaival szemben.

Ára: 300.000 – 2.000.000 Ft

1 2 3 4