11 fenséges kutyafajta, amelyek egy vagyonba kerülnek

  • 3 év ago
  • 15914 Views
  • 2 1
11 fenséges kutyafajta, amelyek egy vagyonba kerülnek

Számos tényező lehet, hogy egyes kutyák rendkívül költségesek. Ezek közé tartozik a fajta ritkasága, az általa megszerzett díjak és címek száma, az egészségi állapota és megjelenése.

Nehéz megmondani, melyik a legdrágább kutyafajta a világon, de jó ötletet kaphat a következő listából. Az árak a körülbelüli összeget mutatják.

1) Bichon frisé

1) Bichon frisé

A bichonok a történelmi idők során jelentek meg Európában, már a Római Birodalomban ismerték fajtáikat, ahol szintén ölebként tartották őket. Elmondható, hogy több évszázada már nagy népszerűségnek örvendenek, különösen Olaszországban és Franciaországban, ahol szinte az arisztokráciát jelző státusszimbólumként tekintenek rájuk.

Ára: 300.000 Ft

2) Szibériai husky

2) Szibériai husky

A szibériai huskyk történelme a legtöbb kutyafajtáéhoz hasonlóan több ezer évre nyúlik vissza, azonban a többi fajtától eltérően szinte semmilyen írott vagy más tárgyi emlék nem maradt fent róluk, egészen az 1800-as évekig. A szibériai husky a munkakutyák (szánhúzás, teherhordás, vadászat) közé tartozik, közepes méretű, Kelet-Szibériából származik. Onnan elterjedt Alaszkában és Kanadában is.

Ára: 320.000 Ft

3) Bearded collie

3) Bearded collie

A bearded collie (szakállas collie), becenevén „bierdie”, skót eredetű kutyafajta. Skóciában már a 16. században ismerték, önálló fajtaként mégis csak 1944-ben jegyezték be. Bár eredetileg pásztorkutya volt, ma már főként családi kedvencként tartják.

Ára: 320.000 Ft

1 2 3 4