10 rosszul berögzült mindennapi szokás, amit folyamatosan helytelenül csinálunk

  • 3 év ago
  • 78397 Views
  • 8 6
10 rosszul berögzült mindennapi szokás, amit folyamatosan helytelenül csinálunk

Hajlamosak vagyunk robotpilótára kapcsolni, ha a napi rutinról van szó, és gondolkodás nélkül tesszük a megszokott mozdulatokat.

A gyerekek a legalapvetőbb dolgokat is a „nagyoktól” lesik el, amivel csak egy a probléma: egyáltalán nem biztos, hogy a felnőttek jól csinálják.

1) Hogyan fogjuk a kormányt?

Életbevágóan fontos tudnunk a helyes kormányfogást, hiszen megóvhat a sérüléstől egy esetleges autóbalesetkor. A kezeid legbiztonságosabb elhelyezkedése a középső vonalnál van (akárcsak a képen). Ezzel a pozícióval megelőzzük, hogy a légzsák a kezünkbe és karunkba ütközve nyíljon ki, tehát a fejedre és a testedre koncentrálódhat a védelem.

2) Miért zárjuk le a vécé fedelét?

Mindig úgy kellene lehúznunk a vécét, hogy a fedelét előtte lehajtjuk, ha nem akarjuk, hogy a kórokozók szanaszét repüljenek a mosdónkban, rá a törölközőnkre, fogkefénkre, stb. Ahányszor csak öblít, a vécé vizében kialakuló örvény keveredik a bele ürített végtermékkel, ami a levegőbe jut.

3) Mikor használjuk a dezodorunkat?

A dezodorunkat akkor használjuk a legkevésbé hatékonyan, ha a reggeli zuhanyzás után kenjük be vele magunkat. A izzadásgátló a elzárja a pórusainkat, és miivel általában reggel többet izzadunk, a verejték a dezodort egyszerűen lemossa. A legbiztosabb módja annak, hogy ne legyen hibavaló a dezodorálás, használjuk közvetlenül lefekvés előtt, amikor a bőrünk szárazabb, és a verejtékmirigyeink nem annyira aktívak mint napközben. Az izzadásgátlók általában 24 óráig hatnak, ami azt jelenti, hogy a pórusaink akkor is betömve maradnak, ha ébredés után tusolunk egyet.

1 2 3 4