15 őrült filmes elmélet, ami az összes mozirajongót elgondolkodtatja

  • 1 év ago
  • 33485 Views
  • 3 0
15 őrült filmes elmélet, ami az összes mozirajongót elgondolkodtatja

Néhány mozifanatikus a maga módján szereti értelmezni a filmeket: ők azok, akik minden jelenetben rejtett üzenetek és más meglepetések után kutatnak, és aktív képzelőerejüknek hála sokkal egyedibbé teszik az élményt saját maguknak.

Alábbi összeállításunkban ilyen rajongói ötletekből és továbbgondolásokból válogattunk össze egy csokorra valót. Ti még ismertek hasonló filmes teóriákat?

1. Roxfort nem létezik, a varázslók világa csak Harry agyszüleménye.

Harry Potter

Egyes Harry Potter-rajongók szerint a mágia világa csupán szimpla ábránd, ami egy magányos, szeretetre éhes fiú agyából pattant ki, aki mindennapjait egy szekrényben tölti. Roxfort, barátok, elképesztő kalandok: a teória szerint Harry csak azért találta ki ezeket, hogy elmeneküljön a rideg valóság elől. Ez arra is magyarázatot adhat, miért lesz hirtelen ő a legfontosabb személy a varázslók között.

2. Marsellus Wallas lelke van a Ponyvaregény bőröndjében.

Ponyvaregény

Akadnak, akik szerint az ördög a tarkón keresztül szabadítja meg lelkétől az embert. A Ponyvaregényben Marsellus Wallace-nak pedig hogy, hogy nem, pont azon a helyen van sebtapasza. A táska számkombinációja 666, és amikor kinyitják, kísérteties fény szivárog belőle. Ezek mellett úgy tűnik, Marsellusnak nagyon fontos az a bőrönd… Összeáll, igaz?

3. Jack egy időutazó a Titanicban.

Titanic

Az elmélet szerint Jack (Leonardo DiCaprio) csak azért került a Titanicra, hogy megakadályozza Rose (Kate Winslet) öngyilkosságát. A lány ugyanis annyira elkeseredik, hogy a szülei a család anyagi nehézségei miatt hozzá akarják adni Cal Hockley-hoz (Billy Zane), hogy le akarja vetni magát a hajóról – de Jack felbukkan, és megakadályozza, hogy megölje magát. Mindezt azért, hogy ne változtathassa meg a történelmet, hiszen ha levetné magát, a hajó megállna, és nem ütközne később össze a jégheggyel. Az elméletet azzal bizonyítják, hogy Jacknek nincs korabeli pénze, úgy kell ügyeskednie, hogy feljuthasson a hajóra. Olyan helyet említ, amelyek 1912-ben nem létezett: a Lake Wissotát 1917-ben alakították ki, amikor gátat építettek a Chippewa folyónál, és egy alkalommal megemlíti Rose-nak a Santa Monica Pier hullámvasútját, de az csak 1916-ban épült meg. Jack frizuráját és a hátizsákját is fel szokták hozni bizonyítékul, amelyek nem korhűek.

4. Mad Max egy az apokalipszis négy lovasa közül.

Mad Max

A 2015-ös Mad Max – A harag útja című film hemzseg a rejtett motívumoktól és metaforáktól. Az egyik elmélet szerint például az apokalipszis négy lovasa is szerepel a filmben: Immortan Joe a Hódítás vagy a Pestis, Skulófarmer a Háború, Emberevő az Éhínség, Max pedig a Halál megtestesítője.

1 2 3 4