14 színész, akik filmjelmezei igazi rémálmok voltak

  • 1 év ago
  • 6275 Views
  • 0 0
14 színész, akik filmjelmezei igazi rémálmok voltak

A jelmezkészítők feladata a karakterek életre keltése és hihetővé tétele. A színészek mindig nagy izgalommal várják az első alkalmat, amikor felpróbálhatják a jelmezeket, azonban sokszor előfordul, hogy ezek a jelmezek egyáltalán nem kényelmesek. Ilyenkor rá vannak kényszerülve, hogy heteken, vagy akár hónapokon át órákat töltsenek ezekben a szűk, vagy nehéz ruhákban.

Következő cikkünkben bemutatjuk, hogy néhány színésznek miken kellett átesnie ahhoz, hogy elkészülhessen a minőségi film.

1) Angelina Jolie — Demóna

14 színész, akik filmjelmezei igazi rémálmok voltak

A lenyűgöző Angelina Jolie-t nem volt könnyű munka Demónává változtatni. A sminkcsapat minden nap 2,5 órát töltött sminkeléssel, és a színésznő (szavai szerint) nem a legtürelmesebb ember a világon. Jolie orr-, arccsont- és fülprotézist kapott, hogy félelmetesnek és idegenszerűnek tűnjön. Fehér agyarakat és lencséket is kellett viselnie. Itt megnézhet egy videót, ahol a színésznőből nagyon gyorsan Demóna válik.

De a hatalmas szarvak jelentették a legnagyobb gondot. Interjúiban Jolie elmesélte, hogy meglehetősen nehezek voltak, ezért a nyaka nagyon gyorsan elfáradt. Ezenkívül 10 centi magas tűsarkú cipőt kellett viselnie, és gyakran szarvába ütötte a díszlet körüli dolgokat. Párszor majdnem ki is ütötte magát.

2) Saoirse Ronan — Két királynő

14 színész, akik filmjelmezei igazi rémálmok voltak

Saoirse Ronannak napi 12 órában kellett fűzőt viselnie, és ez valóban kihatott a külsejére. A forgatás befejezése után a testének majdnem 1 hónap kellett ahhoz, hogy a homokóra alakjáról a szokásosra visszatérjen. Azt is elmondta, hogy a fűző nagyon kényelmetlen volt, és a belső szerveit is állandóan nyomta.

3) Ralph Fiennes — Harry Potter

14 színész, akik filmjelmezei igazi rémálmok voltak

A színész nem szívesen emlékszik a sminkre és a jelmezre, amely a Sötét Nagyúr karakterével járt. Ralph Fiennes állandóan megbotlott a jelmezben, és harisnyanadrágot is kellett viselnie. Folyamatosan lecsúszott, és nem tudott olyan kegyesen járni, mint Voldermortnak kellett volna. Tehát Fiennes elvesztette türelmét, és felkérte a jelmeztervezőket, hogy tegyenek valamit. A problémát gyorsan megoldották: a harisnyanadrág felső részét levágták, és valami zokni-szerűvé változtatták.

4) Tilda Swinton — A Grand Budapest Hotel

14 színész, akik filmjelmezei igazi rémálmok voltak

Tilda Swintonnak napi 5 órát kellett az öltözőben töltenie, hogy csapata idős hölggyé változtassa. Így emlékezett vissza: „Lenyűgöző volt nézni a srácok munkáját. Egy egész csapat volt azon, hogy szalonnának tűnő darabkákat ragasszanak az arcomra és karjaimra. Lenyűgöző, odáig vagyok az ilyen dolgoktól.”

Körülbelül ugyanannyi időbe telt a smink eltávolítása is. Swintonnak volt annyi szerencséje, hogy mindössze 2 napot töltött a forgatáson.

1 2 3 4