10 színész, aki majdnem beleőrült egy filmszerepbe

  • 1 hét ago
  • 17104 Views
  • 1 3
10 színész, aki majdnem beleőrült egy filmszerepbe

Hihetetlen belegondolni, hogy vannak olyan sztárok, akik annyira bele tudják élni magukat egy-egy szerepükbe, hogy alig tudnak elvonatkoztatni a valóságtól, és ezzel akár veszélybe is sodorják önmagukat.

9) Adrian Brody – A zongorista

10 színész, aki majdnem beleőrült egy filmszerepbe

A színész 58 kilóra fogyott le a szerep kedvéért, hogy hitelesen alakíthassa a Holokauszt túlélőt. Elmondta, hogy az éhezésből eredő valódi kétségbeesés olyan volt, amit nem tudott megjátszani, és időnként azon tűnődött, hogy vajon képes lesz-e menekülni a szerepéből az egészségével. Állítása szerint több, mint másfél év kellett ahhoz, hogy kiheverje a szerepet. Bár talán megérte, hiszen a szerepnek köszönhetően ő lett a legfiatalabb, aki legjobb színésznek járó Oscar díjat nyert.

10) Robert De Niro – A rettegés foka

10 színész, aki majdnem beleőrült egy filmszerepbe

A világhírű és közkedvelt színész több száz dollárt költött fogorvosra, hogy „leőröltesse” a fogait, hogy hitelesen alakíthassa a pszichotikus Max Cadyt. De nem állt meg ennyinél. A filmben rajta lévő tetoválások zöldség festékből készültek, amik hónapokig nem tűntek el róla, ugyanennyi időt pedig azzal töltött, hogy szexuális bűnözőkről olvasott és tanulmányozta őket. A színész még odáig is elment, hogy az általa alakított karakter hangján és beszédstílusán keresztül hagyott üzeneteket Martin Scorsese rendező telefonján, csak azért, hogy kiborítsa.

+1) Kate Winslet – A felolvasó

10 színész, aki majdnem beleőrült egy filmszerepbe

Kate Winslet a legfiatalabb színésznő, akit 6 Akadémia Díjra jelöltek, kivételes tehetség. Az első (és egyetlen) jelölést, amit megnyert, egy olyan szerep után kapta, ahol egy Nazi koncentrációs táborőrt alakított. A dráma 2008-ban jelent meg, a színésznő pedig hónapokig dolgozott a karakterén, tanult a koncentrációs táborokról, az SS katonákról. Egy interjúban elárulta, hogy olyan volt a karakterét elhagyni, mint felépülni egy komoly autóbalesetből.

“Legyetek kitartóak és Isten meg fog benneteket segíteni” – Anthony Hopkins

(Források: cosmopolitan.hu és femcafe.hu)

1 2 3 4