10 kihagyhatatlan karácsonyi film az ünnepi estékre

  • 3 év ago
  • 4968 Views
  • 0 4
A 10 legjobb karácsonyi film, amit mindenképpen látnod kell

A karácsony, illetve az azzal járó készülődés az év legszebb időszaka. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatot.

Kellemes mézeskalács falatozós, forró teát kortyolgatós filmezést Mindenkinek!

10) Holiday /The Holiday, 2006/

Holiday /The Holiday, 2006/

A dobogó legalsó fokára a Holiday című karácsonyi film fért fel. Két fiatal nő, két összetört szív. Iris (Kate Winslet) reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda (Cameron Diaz) rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul.

9) Csoda New Yorkban /Miracle on 34th Street, 1994/

Csoda New Yorkban /Miracle on 34th Street, 1994/

Susan Walkert (Mara Wilson), a hatéves kislányt nagy csalódás éri, amikor édesanyja elárulja neki, hogy a Télapó nem létezik. Felbukkan azonban egy fura alak, Kriss Kringle (Richard Attenborough), aki mindent a feje tetejére állít, azt mondja magáról, ő a Mikulás. Krisst bíróság elé citálják, hogy bizonyítsa be, valóban az, akinek állítja magát. A kedélyes öregúr segítségével Susan, és vele együtt sokan mások ráébrednek a Karácsony ünnepének valódi értelmére.

8) Az élet csodaszép (It’s a Wonderful Life, 1946)

Az élet csodaszép (It’s a Wonderful Life, 1946)

Frank Capra 1946-os elbűvölő meséje egy kétségbeesett fiatalember és őrangyala találkozása. A James Stewart által alakított George Bailey (James Stewart) szenteste kétségbeesésében az öngyilkosságra gondol, de az égiek leküldenek egy másodrangú (szárny nélküli) angyalt, hogy beszélje le róla. Clarance, az angyal pedig szokatlan megoldást választ erre: megmutatja George-nak, mennyivel rosszabb hely lenne a kisváros, ahol él, ha ő meg sem születik. Nélküle például a kisöccse, Harry kisgyerekként belefulladt volna a befagyott tóba, és nem csak ő hal meg, hanem az a több száz katona is, akiket Harry mentett meg a második világháborúban pilótaként. Végül Clarence kiérdemli az angyalszárnyakat, James pedig ráébred, hogy bármilyen nehéz is, az élet tényleg csodaszép. Ennél jobb üzenet pedig nem is kell karácsonyra!

7) Jégvarázs /Frozen, 2013/

Jégvarázs /Frozen, 2013/

Elsa királynő mágikus képességének köszönhetően véletlenül örök télbe borítja a birodalmat, majd elmenekül, hogy többé ne árthasson senkinek. Azonban testvére, Anna pontosan tudja, hogy ő az egyetlen, aki véget vethet a varázslatnak, és megmentheti királyság lakóit. Elindul hát, hogy megkeresse testvérét, és megmentse a birodalmat. Útitársaival, Kristoffal és rénszarvasával, Svennel, na meg a bolondos hóemberrel, Olaffal megannyi varázslatos kalandon mennek keresztül a céljukhoz vezető úton.

1 2 3