10 kihagyhatatlan karácsonyi film az ünnepi estékre

  • 3 év ago
  • 5014 Views
  • 0 4
A 10 legjobb karácsonyi film, amit mindenképpen látnod kell

A karácsony, illetve az azzal járó készülődés az év legszebb időszaka. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatot.

6) Igazából szerelem /Love Actually, 2003/

Igazából szerelem /Love Actually, 2003/

Eme karácsonyi film mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.

5) Bunyó karácsonyig /The Troublemakers, 1994/

Bunyó karácsonyig /The Troublemakers, 1994/

Ez az 1994-es Terence Hill rendezte spagettiwestern alighanem a honi programigazgatók álma. Amúgy is imádják Bud Spencer filmekkel megtölteni a karácsonyi szünetben a tévéműsort. Egy karácsonyi témájú Bud Spencer film pedig maga a tévés mennyország. Moses (Bud Spencer) a vadnyugati fejvadász körözött bűnözők elfogásával igyekszik eltartani népes családját. Épp az elvetemült Sam Stone-t szeretné elkapni, mert jól jönne neki a fejére kitűzött 4000 dollár. Egy nap váratlanul beállít Moseshez testvére, Travis (Terence Hill), akit a jól bevált recept szerint ki nem állhat. Travis anyjuk üzenetét hozza, aki szeretné, ha mindkét fia nála töltené a karácsonyt.

4) Télapu /Santa Clause, 1994/

Télapu /Santa Clause, 1994/

Nagyon úgy néz ki, hogy az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a télapóskodásra. Scott (Tim Allen), aki amúgy alaposan benne volt a balesetben, a hidegben felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláírt egy szerződést, így mostantól fogva ő a Mikulás. Képzeljünk csak el egy kimért üzletembert, akinek hatalmas pocakja és szép fehér szakálla nő, utálja a szarvasokat, mégis kénytelen szánra szállni és szétosztani az ajándékokat! Szóval ne lepődj meg, ha idén a szokásosnál kicsit furább Télapó mászik be hozzád.

1 2 3