10 kihagyhatatlan karácsonyi film az ünnepi estékre

  • 3 év ago
  • 4970 Views
  • 0 4
A 10 legjobb karácsonyi film, amit mindenképpen látnod kell

A karácsony, illetve az azzal járó készülődés az év legszebb időszaka. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatot.

3) Karácsonyi vakáció /National Lampoon’s Christmas Vacation, 1989/

Karácsonyi vakáció /National Lampoon’s Christmas Vacation, 1989/

A jól ismert Griswold család kalandjai folytatódnak, ezúttal karácsonyozni készülődnek. A család tagjai változó lelkesedéssel és odaadással készülődnek a vára várt ünnepre. Mindenkinek megvan a maga dolga és feladata. A Griswoldéket ismerve tudjuk, hogy a katasztrófa elkerülhetetlen, mert körülöttük valahogy minden összeomlik, ledől, kigyullad vagy elpusztul. Vajon hogyan dönti a család romjaiba a karácsonyt?

2. Segítség, apa lettem /The Family Man, 2000/

Segítség, apa lettem /The Family Man, 2000/

Az ezüstérmes karácsonyi film. Jack Campbell (Nicolas Cage) egyszer már a karriert választotta a nyugodt családi élet helyett. Be is jött a számítása, a Wall Street egyik legmenőbb üzletemberévé vált. Egy karácsonyi éjszakán azonban újabb esélyt kap az élettől: egy olyan alternatív életben ébred fel, amiben nem hagyta el egyetemi szerelmét, és New Jersey külvárosában nevelik gyerekeiket. Jack egyáltalán nincs elragadtatva a fordulattól, hogy korábbi élete egyik pillanatról a másikra szertefoszlott, de nincs mit tennie, meg kell próbálnia alkalmazkodni az új helyzethez.

1. Reszkessetek, betörők! /Home Alone, 1990/

Reszkessetek, betörők! /Home Alone, 1990/

Talán sok meglepetést nem okoztunk vele, de nálunk egyértelműen az aranyérmes karácsonyi film a Reszkessetek, betörők!. Kevin (Macaulay Culkin) szülei egy igazi nagy családi karácsonyra készülnek – Párizsban. Az utazás körüli felfordulásban végül csak egyvalamit felejtenek otthon: Kevint. A hatalmas házban magára maradó kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Éppen, amikor már unatkozni kezdene, két ügyefogyott betörő mászik be hozzá az ablakon. A srác nem ijed meg tőlük: százféle ravaszsággal és furfanggal úgy elbánik a rablókkal, hogy nemsokára ők is azt kívánják, bár utaztak volna inkább Párizsba.

Karácsonyi filmek gyereksztárjai régen és most

(Történetek forrása)

//Lina//

1 2 3