10 mozisztár, aki visszautasította a Marvel ajánlatát

  • 4 hónap ago
  • 8739 Views
  • 1 2
10 mozisztár, aki visszautasította a Marvel ajánlatát

A “szuperhős-business” napjaink egyik legjobban menő filmes üzletága, ami nem csupán a kategóriába eső filmek bevételi oldala igazol, de az is, hogy egyre nagyobb Hollywood-i sztárok csatlakoznak a Marvel vagy éppen a DC képregényes univerzumaiba, nyilván tetemes összeges cserébe.

Vannak azonban, akik pénz ide vagy oda, (egyelőre) visszautasították a stúdiók kecsegtető ajánlatait….

1) Leonardo DiCaprio (Pókember)

10 mozisztár, aki visszautasította a Marvel képregényhős ajánlatát

Eddig három színészt láthattunk a közkedvelt Pókember szerepében, ám a nemrégiben Oscart is kapott Leonardo DiCaprio nem volt közöttük. Pedig lehetett volna, ugyanis közel egy évtizeddel azelőtt, hogy Sam Raimi elkészítette az első Pókember filmet, James Cameron is kiszemelte magának a produkciót, és készített hozzá egy forgatókönyvet is. Cameron azonban a Pókember helyett a Titanic-ot választotta, és bár a siker után a Sony Pictures mindent megtett, hogy megvalósítsa Cameron forgatókönyvet és megszerezze a filmhez Leót sztárnak, azonban egyik sem jött nekik össze.

Zárójelben megjegyezzük, hogy Leonardo DiCaprio nem csupán Pókember, de Robin szerepét is visszautasította, amit Joel Schumacher Mindörökké Batman filmjében ajánlotta fel neki.

2) Tom Cruise – (Pókember és Vasember)

10 mozisztár, aki visszautasította a Marvel képregényhős ajánlatát

A Cannon Filmcsoport anno egy nagy rakás, meglehetősen kérdőjeles minőségű filmet szállított a közönségnek, mint például a He-Man – A világ ura vagy a Superman 4. – A sötétség hatalma. A Cannon a ’80-as években a Pókember franchise-ot is megpróbálta megszerezni magának (225,000 $-os ajánlatot tettek a Marvel-nek) és 10 különböző forgatókönyvet is benyújtottak a stúdiónak, köztük egyet, amelyben Pókember szó szerint Pókká alakult volna át. És a Cannon Films kiszemeltje a főszerepre Tom Cruise volt, aki akkoriban a Kockázatos üzlet és a Tökéletes mozdulatok-nak köszönhetően épp kezdett révbe érni.

A Marvel azonban visszadobta a Cannon ajánlatát. Ráadásul neki sem ez volt az egyetlen meghiúsult szuperhős szerepe, az Universal ugyanis anno Vasember szerepére is szerette volna befűzni, és Nicolas Cage, Timothy Olyphant és Clive Owen mellett Tom Cruise volt az egyik favoritjuk – a Marvel azonban visszaszerezte a jogokat 2005-ben, és ezzel meghiúsult a projekt.

3) Russell Crowe (Rozsomák)

10 mozisztár, aki visszautasította a Marvel képregényhős ajánlatát

Bryan Singer 2000-es X-Men – A kívülállók filmjével a “szuperhős-film” műfaj végre kezdett elismerést kapni, és a rendező mindent megtett, hogy egy újabb X-Men filmet is rendezhessen, amelyben elképzelési szerint Russell Crowe játszotta volna el Logan/Rozsomák szerepét. Russell Crowe nem csupán visszautasította szerepet, de ő ajánlotta Singer figyelmébe ausztrál kollégáját, Hugh Jackman-t, aki abban az időben mindössze két kisebb helyi filmben bukkant fel.

A stúdió és Singer első körben mégsem őt, hanem Dougray Scott-ot választotta, akivel azonban nem sokkal később komoly problémáik támadtak: egyrészt a sztárnak más elkötelezettségei is voltak, amik háttérbe helyzeték a filmet, másrészt egy vállsérülése miatt hónapokig állt a forgatás, úgyhogy végül mennie kellett. Crowe kiszemeltjének, Hugh Jackman-nek adták a szerepet. A többit már tudjuk….

1 2 3 4