10 őrült filmes teória, ami mindent megváltoztat

  • 4 hónap ago
  • 95777 Views
  • 12 13
10 őrült filmes teória, ami mindent megváltoztat

Néhány mozifilm rejtett jeleket és utalásokat tartalmaz, amit üzenetnek szánnak az alkotók nekünk, átlagos nézőknek. A hihetetlen emberi képzeleterőnek köszönhetően könnyen szárnyra tudnak kapni olyan elméletek, amiket eddig elképzelhetetlennek gondoltunk. 

Alábbi összeállításunkban 10 olyan teóriát ismerhetnek meg a kedves Olvasók, amik, ha igazak, sok mindent megváltoztatnak kedvenc filmjeink tartalmából.

1) Joker háborús veterán volt.

Joker háborús veterán volt.

Ez az elmélet sok mindenre magyarázatot adhatna A sötét lovag (2008) című filmmel kapcsolatban. Először is megmagyarázná Heath Ledger magas szintű tudását a fegyverekről és robbanóanyagokról, valamint választ adna a fizikai és mentális hegek eredetére is. Joker többször is utal film közben háborúra, katonákra és háborús robbanásokra. Talán ezek miatt Joker „csak” egy áldozata a háborúnak, ami miatt poszt-traumás stresszben is szenved?

2) James Bond nem egy konkrét személy, hanem egy kódnév, amelyet különböző ügynökök adnak.

2) James Bond nem egy konkrét személy, hanem egy kódnév, amelyet különböző ügynökök adnak.

A Bond filmeknél a „Q” és „M” hívójelek ugyanazok maradnak, ám az emberek, akik viselik őket, öregszenek, meghalnak és helyettesítik egymást. Ebből kifolyólag miért nem alkalmazzák ugyanazt a logikát a híres 007-re?

3) Gandalf végig sasokat akart küldeni Mordorba.

3) Gandalf végig sasokat akart küldeni Mordorba.

Egy elmélet szerint a varázsló csak ezt akarta, de úgy döntött, hogy a Testvériség többi tagjával meg fogja osztani terveit, miután elérték a Lorien erdőjét, ahol elrejtették volna őket a Sauron szeméből. Moria bányáiban, miközben a mélységbe esett, Gandalf kiáltotta: „Repüljetek bolondok!” Kár, hogy senki sem értette ezt a mondatot megfelelően.

1 2 3 4