14 híres színész, aki alakította már Jézus Krisztust a filmvásznon

  • 6 hónap ago
  • 16877 Views
  • 3 7
14 híres színész, aki alakította már Jézus Krisztust a filmvásznon

A Biblia az egyik legidőtállóbb és legtöbb példányban eladott könyv a világon. A benne olvasható történetek Jézusról rendszeresen megihleti a filmrendezőket.

Íme néhány jelentős és emlékezetes alkotás, melyben olyan hírességek alakítják Isten Fiát, akikről nem is gondolta volna.

1) Jim Caviezel

A passió

Jim vitathatatlanul a leghíresebb Jézust alakító színészek egyike. Mel Gibson A passió című filmje ugyanis minden idők legnagyobb kasszasikerét hozó keresztény filmje volt. Jim számos jelölést és egy díjat is bezsebelt játékáért.

2) Henry Ian Cusick

Henry Ian Cusick

A színész, aki a Lost – Eltűntek című filmből lehet ismerős, Jézust is alakította a János evangéliuma című alkotásban. Bár a film nem volt nyereséges, hiszen a tízmilliós költségvetésnek kevesebb mint a fele, 4 millió dollár jött csak vissza, számos pozitív kritika érte a kiváló színészek miatt.

3) Christian Bale

Mária, Jézus anyja

Sokak kedvence, a híres Batman színész egy másik filmben is életeket mentett, mégpedig a Mária, Jézus anyja címűben. Bár a film címszereplőjén van a hangsúly, Christian elképesztő alakítást nyújtott Jézus szerepében.

4) Will Ferrell

Szupersztár

A legtöbben vígjátékairól ismerik a színészt, Will azonban komoly szerepeket is elvállalt. A Szupersztár néhány jelenetében ugyanis Will alakítja Jézust.

1 2 3 4