15 karakter, akit valós személy ihletett

  • 6 hónap ago
  • 98461 Views
  • 26 20
15 karakter, akit valós személy ihletett

Szerethetjük vagy utálhatjuk az alábbi karaktereket, de egy biztos: örökké beékelődtek a köztudatba. 

Alábbi cikkünkben olyan népszerű filmes karaktereket mutatunk be röviden, akiket valódi személyről mintáztak.

1) James Bond (James Bond)

Sok vita volt már arról, hogy onnan merítették valójában James Bond karakterét. Abban azonban a legtöbben egyetértenek, hogy a sok kém közül a brit Sidney Reilly lehetett a legfőbb forrás. Reilly nem volt tanult ember, ennek ellenére nagyon jól beszélte a nyelveket, valóságos nőmágnes volt, és kiválóan tudott manipulálni. Könnyen adta ki magát más embereknek, jól oldotta meg a problémákat és soha nem zavarodott bele egyik alteregójába sem.

2) Ursula (A kis hableány)

A gonosz vízi boszorkányt egy 70-es évekbeli transzvesztitáról, Divine-ről mintázták, aki a Mondo Trasho és a Rózsaszín flamingók című filmekben szinészként is megcsillogtatta tehetségét.

3) Dr. Gregory House (Doktor House)

A Hugh Laurie-féle briliáns orvos annyiban hasonlított dr. Thomas Bolte-re, hogy mindketten olyan eseteket oldottak meg, amelyekre más gyógyítók egyszerűen nem jöttek rá. A sorozat alkotói előzetesen Bolte valós eseteinek leírásaiból merítettek inspirációt. Az orvos most is él, karrierje a sorozat óta csak felfelé ível. Azonban sétabot helyett görkorcsolyával szeret járni, mert így ér oda leggyorsabban a pácienseihez.

4) Jabba (Star Wars)

Jabba, a hutt egy kitalált szereplője a Csillagok háborújának, akit George Lucas Sydney Greenstreet színészről mintázott. A férfi szinte minden filmben egy kapzsi gengsztert keltett életre, mint amilyen a Casablancában vagy A máltai sólyoban is volt. Lucas állítólag eleve azzal kereste meg a Star Wars designer csapatát, hogy Jabbát egy olyan űrlényszerű, groteszk lényként ábrázolják, aki olyan, mint Sydney Greenstreet.

1 2 3 4