12 titokzatos hely, ahová nem sok ember teszi be a lábát

  • 2 év ago
  • 7399 Views
  • 0 2
12 titokzatos hely, ahová nem sok ember teszi be a lábát

A világon számtalan olyan hely van, amit különböző legendák és mítoszok öveznek. A természetfeletti dolgok mindig is vonzották az embereket, ezért nem is csoda, hogy a bolygó különböző pontjain található misztikus helyek nagy népszerűségnek örvendenek a turisták körében. Több erdő, sziget, város vagy épület van, ahova a legtöbben nem tennék be a lábukat, mert félnek a következményektől, ám a kíváncsiság mindig legyőzi a józan észt ezért akadnak bátor jelentkezők, akik szívesen megnézik a hátborzongató területeket.

A mai cikkünkben olyan helyeket gyűjtöttünk össze, ahova csak legbátrabbak mernek elmenni.

1) A babák szigete (Isla de las Muñecas), Mexikó

A babák szigete (Isla de las Muñecas), Mexikó

A legenda szerint egy kislány vesztette életét ezen a helyen és a lelke sajnos sosem talált békére. Egy Julian Santana Barrera nevű ember egy játékbabát talált azon a helyen, ahol a kislány elhunyt ezért fogta magát és, hogy megnyugtassa a lelkét játékokat helyezett a fákra. Nagyon népszerű turista helynek tartják.

2) Hashima-sziget, Japán

A Hashima-sziget Nagaszaki városához tartozik, ám a hely teljesen elhagyatott. 1887 és 1974 között tengeralatti szénbányászat folyt itt és a munkásokat, valamint a családjaikat erre a szigetre telepítették. 1974-ben megszűnt a szénbányászat, ezért a helyet az ott lakók szépen lassan elhagyták.

3) Krisztus szobor a tenger mélyén

Krisztus szobor a tenger mélyén

Az 1965-ös művészeti kiállítás részeként létrejött szobor a Földközi-tenger alján található. Ezt a szobrot egy bizonyos Guido Galletti csinálta több, mint 60 évvel ezelőtt. 2003-ban egyszer fel kellett újítani, ugyanis elkezdett korrodálódni, sőt az egyik karját is vissza kellett tenni, mert egy hajó horgonya letörte. 2004 júliusában került vissza a tengerbe.

1 2 3 4