10 híres márka alapítói, akik a háttérből irányítják az egész világot!

  • 3 év ago
  • 11139 Views
  • 4 2
10 híres márka alapítói, akik a háttérből irányítják az egész világot!

A híres márkák alapítói élvezik a hírnévvel járó csillogást és számos alkalommal láthatóak a magazinok borítóin. De vannak olyan neves cégalapítók, akik inkább távol maradnának a reflektorfénytől. Sikertörténeteik ugyanolyan látványosak, amit szeretnének megosztani az egész világgal.

Most őket hoztuk el, kik a háttérbe vonulva irányítanak, hatalmas “cég birodalmakat”.

1) Instagram – Kevin Systrom

Instagram – Kevin Systrom

A világhírű szolgáltatást egy Standfordi hallgató, Kevin Systrom készítette. A srác imádta a fotózást és még Firenzébe is elment, hogy többet tudjon meg erről a művészetről. Egy tanár megmutatta neki a Holga kamerát, amely retro formájú négyzetes képeket készített. Az alkalmazás elindítását követő második évben a Facebook 1 milliárd dollárért vásárolta meg. Az Instagram többet jelentett, mint egy alkalmazás. Függetlenül attól, hogy szereted vagy utálod, be kell vallani, hatalmas ötlet volt!

2) Google – Larry Page és Sergey Brin

Google – Larry Page és Sergey Brin

A céget a Stanfordi Egyetem 2 hallgatója hozta létre, Larry Page és Sergey Brin. 1998-ban megalapították a céget, és bejegyezték a google.com domain nevet. A Google nevét az angol világ googol-jából készítették, ami 100 nullával rendelkező számot jelent.

3) Lego – Ole Kirk Christiansen

Lego – Ole Kirk Christiansen

Az 1930-as évek elején Ole Kirk megnyitotta a vasalódeszka- és létrát gyártó céget, de hamarosan fából készült játékokat kezdett készíteni. A “Lego” szó 2 dán szóból áll: “láb” (játék) és “jó” (jó). 1947-ben a játékok műanyaggá váltak, és olyan speciális részekkel rendelkeztek, amelyek lehetővé tették a gyerekek számára, hogy összekapcsolják egymással – így jelenik meg a Lego, melyet ma ismerünk. Érdekes, hogy a Lego elemei minden formájukban összeegyeztethetők egymással: a forma és a design megváltoztak, de a rögzítőelemek mindig ugyanazok voltak. Ezért mindig ötvözheti a modern alkatrészeket az elsődleges alkotóelemekkel. Ole meghalt, amikor 66 éves volt, és 4 fia örökölte a társaságot.

1 2 3 4