10 híres márka alapítói, akik a háttérből irányítják az egész világot!

  • 2 év ago
  • 11110 Views
  • 4 2
10 híres márka alapítói, akik a háttérből irányítják az egész világot!

A híres márkák alapítói élvezik a hírnévvel járó csillogást és számos alkalommal láthatóak a magazinok borítóin. De vannak olyan neves cégalapítók, akik inkább távol maradnának a reflektorfénytől. Sikertörténeteik ugyanolyan látványosak, amit szeretnének megosztani az egész világgal.

7) ZARA – Amancio Ortega

ZARA – Amancio Ortega

Amancio a ’70 -es években kezdett üzleti tevékenységbe fogni. A feleségével együtt a hálószobájukban hálóingeket és fürdőköpenyeket készítettek. Mivel az egyik hatalmas rendelésüket visszamondták úgy döntöttek, hogy saját márkát alapítanak. 1975-ben nyitották meg első üzletüket La Coruña-ban, Spanyolországban. Az üzlet nagyon jól ment és a cég úgy döntött, hogy követi az instant divat fogalmát, miszerint, minden második héten új és divatos ruhák jelentek meg az üzletekben.

8) Starbucks – Howard Schultz

Starbucks – Howard Schultz

A Starbucks 1971-ben nyílt meg, Seattle-ben mint egy kávébabokkal és berendezésekkel foglalkozó üzlet. 1987-ben, amikor a céget Howard Schultz megvásárolta, végül egy igazi kávézóvá alakította át. Howardot, az olasz eszpresszó bárok hangulata inspirálta, és biztos volt abban, hogy az eszpresszó alapú italokat az Egyesült Államokban népszerűvé teheti. A Starbucks ma már szinte bárhol megtalálható a világon.

1 2 3 4