TOPLISTA: A legjobban várt filmek 2018-ban

  • 6 év ago
  • 3487 Views
  • 3 0
TOPLISTA: A legjobban várt filmek 2018-ban

A 2018-as évhez közeledve elérkezett az idő, hogy szemlézzünk a jövő évi filmtermést. Folytatásokból, képregény adaptációkból és látványfilmekből jövőre sem lesz hiány, de néhány igen eredetinek ígérkező produkció premierdátumát is beírhatjuk a naptárunkba.

Álljon itt a lista, melyen összegyűjtöttük a jövő év legjobban várt filmjeit (a sorrend ezúttal nem mérvadó). Ti melyiket várjátok a legjobban?

1) Solo: A Star Wars Story – 2018. május 24.

Solo: A Star Wars Story - 2018. május 24.

2018-ban önálló filmet kap a Star Wars univerzum egyik legkedveltebb karaktere, Han Solo. A produkció az ifjú Solo életét követi nyomon, melyből megtudhatjuk,  miként vált galaxis szerte ismert csempésszé.

2) Bosszúállók: Végtelen háború – 2018. április 26.

A Bosszúállóknak és a Földnek egy minden korábbinál nagyobb fenyegetéssel kell szembenézniük, egy új veszedelemmel, mely a kozmikus árnyékból emelkedik ki, Thanosszal, akinek eltökélt célja, hogy megszerezze mind a hat végtelen követ, és ezzel korlátlan hatalomra tegyen szert. A Bosszúállók minden eddigi harca ehhez a pillanathoz vezetett – a Föld, és a létezés sorsa soha nem volt még annyira bizonytalan, mint most.

3) Ready Player One – 2018. március 29.

A hatalmas sikerű regényből maga Steven Spielberg készített filmet, amely a mester nevéhez és a történethez méltó látványorgiát kínál: a segítségével rácsodálkozhatunk arra, hogy milyen lesz a Föld 20 év múlva – és milyen csodákra lesz képes a virtuális valóság.

4) Expedíció – 2018. február 22.

Az izgalmas történet egy biológusnőről szól, aki csatlakozik egy csak nőkből álló expedícióhoz az X Térségbe – egy titokzatos vadonba Florida déli végén, melyet lezárt a kormány. Ott kiderül, hogy nem minden az, aminek látszik a bizarr tájban, amely mindent elnyel és átalakít, ami az útjába kerül…

5) A hihetetlen család 2. – 2018. július 19.

Bob Parrnak ezúttal élete legnagyobb kihívásával kell szembesülnie: vigyáznia kell újszülött csemetéjére, Jack-Jackre, míg felesége, Helen világmegmentő akcióra indul.

6) The Irishman – 2018

The Irishman - 2018

Egy bűnbanda bérgyilkosa megpróbál visszaemlékezni arra, hogy milyen szerepet játszott Jimmy Hoffa kivégzésében. Főszerepben Robert De NiroAl PacinoJoe Pesci és Harvey Keitel, a rendezői székben Martin Scorsese.

7) Venom – 2018. október 4.

Venom - 2018. október 4.

A hamarosan forgó Venom már a második olyan produkció lesz, amelyben a nagyvásznon láthatjuk majd a karaktert, miután a 2007-ben csúnyán megbukott Pókember 3-ban már feltűnt Pókember egyik ellenfeleként. Abban a filmben Topher Grace alakította a szimbióta hatalmába kerülő Eddie Brockot. A Venom sztoriját Scott Rosenberg és Jeff Pinkner írja és a filmet 2018. október 5-én fogják bemutatni. Főszerepben Tom Hardy!

8) Jurassic World: Bukott birodalom – 2018. június 7.

2016-ban a Jurassic World újra megnyitotta kapuit, kiküszöbölve a korábbi park hibáit. Miután egy új hibrid fajt példánya megszökött, az események kis híján tragédiába torkolltak, így a parkot kénytelenek voltak bezárni az üzemeltetők. Csakhogy néhány jól idomítható raptor, melyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy fegyverként vessék be őket, rossz kezekbe került.

9) Deadpool 2 – 2018. május 31.

Wade Wilson, azaz Deadpool túlél egy majdnem végzetes kimenetelű ostoba balesetet, ám az is lehet, hogy az egy előre eltervezett támadás volt. Szerencsétlenségben hősünk elveszíti az ízlelését, így viszont füstbe megy dédelgetett álma, nevezetesen az, hogy a Mayberry legjobb séfje legyen. Miközben Wilson kétségbeesetten próbálja visszanyerni elveszített képességét, meg kell találnia egy fluxus kondenzátort, le kell vernie néhány ninját és a yakuza embereit, majd pedig néhány szexuálisan agresszív ragadozót. Kalandjai során megtanulja, mennyire fontos a család és a barátság…na meg az ízek.

10) X-Men: Sötét Főnix – 2018. november 11.

X-Men: Sötét Főnix - 2018. november 11.

Jean Grey képességei egyre sötétebb énjét hozzák elő, így válik belőle Dark Phoenix. Az X-Men csapatának pedig el kell dönteniük, hogy vajon társuk, vagy az egész emberiség életének megmentése a fontosabb.

11) Tomb Raider – 2018. március 15.

Hét évvel édesapja eltűnése után a 21 éves Lara úgy döntött, hogy nem veszi át a család nemzetközi cégének irányítását, helyette inkább biciklis futárként dolgozik Londonban, és folytatja egyetemi tanulmányai. A fiatal lányt nem hagyja nyugodni apja eltűnése, ezért elutazik a férfi utolsó ismert tartózkodási helyére: egy a Japán partok közelében fekvő elhagyatott szigetre. Az utazás azonban nem várt fordulatot vesz, és Lara csak éles elméjére, vak hitére és makacs természetére támaszkodhat, ha túl akar lépni saját határain. Ha túléli a veszedelmes kalandot, valami egészen mássá válhat, mint utazása előtt, kiérdemelve a Tomb Raider nevet.

12) Fekete Párduc – 2018. február 15.

Wakanda királyának halála után fia,  T’Challa visszatér az elszigetelt, azonban technológiailag igen  fejlett afrikai hazájába, hogy elfoglalja méltó helyét a trónon. Azonban amikor feltűnik egy régi ellenfél, nem csupán Wakanda, de az egész bolygó sorsa veszélybe kerül.

10 elképesztő filmes baki, amit nem vettél észre a Bosszúállókban

13) Mary Poppins visszatér! – 2018. december 27.

Mary Poppins visszatér!

A válságtól sújtott Londonban Jane-t, Michael Bankst és a férfi három gyermekét felkeresi a karizmatikus Mary Poppins, miután a család egy fájó tragédiát szenvedett el. A nő különleges mágikus képességeivel és hűséges barátjával, Jackkel az oldalán visszahozza a varázslatot a család életébe.

14) Ocean’s 8 – Az évszázad átverése – 2018. június 7.

Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott… de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Az Ocean’s-filmek szintet lépnek: az eddigi humor és izgalom most korunk legjobb, legismertebb, legszexibb színésznőinek előadásában kel új életre, miközben azért a férfiak is elég menők: a film egyben Zayn Malik színészi debütálása is.

15) Aquaman – 2018. december 20.

Aquaman

Ugyan a film cselekménye még nem ismert, de a szereplőgárdája már összeállt, és bizony nem lett gyenge, ugyanis Momoa (Arthur Curry/Aquaman) mellett Dolph Lundgren (Nereus király), Nicole Kidman(Atlanna), Willem Dafoe (Nuidis Vulko), Amber Heard (Mera), Patrick Wilson (Orm/Óceán Mester) és a Star Wars: A klónok támadása Jango Fettjeként ismertté vált Temuera Morrison (Thomas Curry) alkotja. Az Aquaman 2018 végén fog mozikba kerülni, ám az úszóbajnok hőssel már idén megismerkedhetünk majd a vele együtt Batmant (Ben Affleck), Csodanőt (Gal Gadot), Flash-t (Ezra Miller), és Cyborgot (Ray Fisher) csapattá gyúró Justice League-ben, amely november 17-én fog debütálni az amerikai mozikban.

16) Vörös veréb – 2018. március 1.

A világsikerré vált kémregény alapján készült film csupa feszültség és átverés és erotika – két világhírű színész előadásában. A rendező Az éhezők viadala több része és a Legenda vagyok forgatását irányította – pontosan tudja, mitől lesz elképesztően izgalmas egy film.

17) A dzsungel könyve – 2018. október 18.

A dzsungel könyve

A Disney által tavaly bemutatott A dzsungel könyve óriási siker lett, világszinten csaknem 1 milliárd dollár értékben váltottak rá jegyet az emberek, a filmet rendező Jon Favreau pedig máris Az oroszlánkirály élőszereplős változatán ügyködik. A 2016-os film nagyrészt a mikiegeres stúdió 1967-es rajzfilmjén alapult, ugyanakkor a szerzői jogok elévülése miatt Kipling könyvét már bárki adaptálhatja: így tesznek a Warnernél is, akik Andy Serkist kérték fel a rendezői feladatokra.

18) Mission: Impossible 6 – 2018. július 26.

Mission: Impossible

Azt még egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi lesz a sztori, szóval izgatottan várjuk, hogy milyen mutatványokkal sikerül előrukkolniuk így, a hatodik részre. Az biztos, hogy lesz köztük, ami nem piskóta, hiszen ha az ilyen téren nagyon tapasztaltnak számító Tom Cruise is megsérült az egyik végrehajtása közben, akkor ott tényleg komoly a tét. Szerencsére úgy fest, hogy a sérülésből fakadó csúszás ellenére is tarthatónak tűnik a jövő nyár közepére kitűzött bemutatódátum.

19) Űrdongó – 2018. december 20.

Űrdongó

A sztoriról annyit tudni, hogy 1987-ben járunk, amikor az Űrdongó egy kaliforniai kisváros roncstelepén húzza meg magát, ahol egy fiatal lány (Steinfeld) veszi gondozásába. A filmet 2018. december 20-án mutatják majd be. Azt korábban megírtuk, hogy a Paramount nem áll le az autóvá változó robotok történetével és az elkövetkező két évben is bemutatnak egy filmet, ez tehát az egyik.

20) Tűzgyűrű 2 – 2018. március 23.

A Tűzgyűrű 2 munkálataiból sem marad ki az alapfilmet levezénylő Guillermo Del Toro, aki többekkel együtt producerként jegyzi majd a sequelt. A forgatókönyvet Jon Spaihts dolgozta ki, míg a mozit az Angel, a Smallville, a Spartacus és a Daredevil több epizódját is jegyző Steven S. DeKnight rendezi.

21) Hangya és Darázs – 2018. július 6.

Hangya és Darázs

Mivel a Marvel nem volt biztos A Hangya sikerében, így a folytatást eredetileg nem tervezte be a mozis univerzumának harmadik felvonásába. Amikor 2015. október 8-án bejelentették, hogy elkészül a második rész, módosítaniuk kellett több tervezett filmjük premierdátumán. Ez az első olyan Marvel-film, melynek a címében egy női szereplő nevét is feltüntetik. Darázs ugyanis Hank Pym, vagyis az eredeti Hangya lánya, aki a magára öltve a ruhát (melyet A Hangya végén egy pillanatra már láthattunk) anyja nyomdokaiba lép.

22) A védelmező 2 – 2018. szeptember 14.

A védelmező

Denzel Washington még sosem szerepelt pályája során folytatásfilmben, de egyszer minden sorozat véget ér. Több, mint 30 év alatt a színésznek még egy filmjét sem folytatták, és nem azért, mert nem ért el sikereket – sőt, mint ismeretes, jelenleg ő számít a legbiztosabb bevételeket hozó színésznek. Legutóbbi filmje azonban eleve folytatás után kiáltott, hiszen egy tévésorozat mozis verziója volt, s akik már látták A védelmezőt, azok egyöntetűen állítják, hogy az egy szuperhősös eredettörténetre hasonlított, így logikus húzás volt, hogy nem ér véget egy felvonás után.

23) Rontó Ralph 2. 2018. november 21.

Rontó Ralph 2

Rich Moore visszatér a rendezői székben, és persze John C. Reilly, illetve Sarah Silverman sem maradhatnak ki a főszereplők, Ralph és Vanellope hangjaiként. A folytatásban Rontó Ralph világa kimozdul az árkád játékokból és hőseink az interneten találják magukat.

24) Ragadozó városok – 2018. december 27.

A történet szerint évezredekkel azt követően, hogy a civilizáció megsemmisült, az emberiség adaptálódott az új világhoz, és az élet tovább fejlődött. A bolygót hatalmas mozgó városok szelik keresztbe, kíméletlenül elnyelve a kisebb városokat. Miután a London alsó szintjéről származó Tom Natsworthy megismerkedik egy veszélyes menekülttel, Hester Shaw-val, az élete gyökeresen megváltozik, és a túlélésért kell harcolnia. Két ellentétes karakter, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, azonban most együtt kell küzdeniük a jövőjükért.

25) Mamma Mia! Sose hagyjuk abba – 2018. július 19.

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

Az ABBA slágerein alapuló musical 2008-ban jelent meg, azóta pedig kénytelenek voltunk unásig ismételni, hogy hallhassuk Pierce Brosnan-t énekelni, aki egyébként csak azért vállalta el a mozit, mert Meryl Streep is szerepelt benne! Bizony, az a Meryl Streep, aki a Görögországban élő Donnát alakítja és aki olyan spárgát ugrik, hogy azóta sem hisszük el. A folytatás cselekménye ott folytatódik, ahol az előző rész története abbamaradt, aztán a kezdődik az oda-vissza utazás az időben. A filmre nyárig kell várni, pontosabban 2018. július 19-ig.

12 sztárgyerek, aki még véletlenül sem hasonlít a szüleire

(Történetek forrása)

//Lina//