A 10 legjobb film 2017-ből, amit vétek lenne kihagyni

  • 6 év ago
  • 2390 Views
  • 2 0
A 10 legjobb film 2017-ből, amit vétek lenne kihagyni

2017 tele volt jó filmekkel. Következő cikkünkben visszatekintünk az előző évre. Azokból, amiket láttunk, összeállítottunk egy top10-es listát. Ezeket a filmeket szerettük a legjobban 2017-ben! Természetesen a lista szubjektív, így lehet, hogy az Általad legjobban szeretett film kimaradt listánkból.

Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely film nyerte el legjobban a tetszésedet a tavalyi évből.

10. A Viszkis

A Viszkis

A Viszkis rabló több tucat alkalommal rabolt ki pénzintézeteket, a rendőrség azonban hosszú ideig mégsem tudott a nyomára bukkanni, miközben a közvélemény és a sajtó egyre jobban megkedvelte a rejtélyes, a rablásait erőszak nélkül kivitelező bűnözőt.  Valós események alapján.

9. Thor: Ragnarök (Thor: Ragnarok)

Thor: Ragnarök (Thor: Ragnarok)

A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!

8. Sokkal több mint testőr (The Hitman’s Bodyguard)

Sokkal több mint testőr (The Hitman's Bodyguard)

A világ egyik legjobb testőre új megbízást kap. Egy bérgyilkost kell megvédeni, akinek tanúskodnia kell a Nemzetközi Bíróság előtt. Félre kell tenniük az ellentéteiket, hogy képesek legyenek eredményesen együtt dolgozni.

7. Pókember: Hazatérés (Spider-Man: Homecoming)

Pókember: Hazatérés (Spider-Man: Homecoming)

Kamaszodni eleve nem könnyű, és Peter nem arról híres, hogy feltalálja magát. Nagyon vicces srác, mégsem tartozik a nagymenők közé. Nappal. Éjszaka azonban övé a nagyváros, és nemcsak utcaszinten. Különleges szerkóban lendül felhőkarcolóról felhőkarcolóra, nem lehet meglépni előle és nem könnyű legyőzni. Eddig legalábbis senkinek sem sikerült. De a Pókember most egészen új ellenségekkel találkozik, és úgy tűnik, még a szokásos humora is kevés lehet hozzá, hogy életben maradjon. Az új bajban új szövetségesek után kell néznie.

6. Kincsem

Kincsem

Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, akivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?

A 10 legrosszabb film 2017-ben

5. Wonder Woman

Wonder Woman

Diana, az amazóniai harcos hercegnő hátrahagyja buja trópusi szigetét, hogy az üvegből és acélból felépített városban telepedjen le. A görög harcosok által kiképzett, rendkívüli képességekkel bíró amazon hamarosan a Paradicsom-szigetek követévé válik a civilizáció felé.

4. Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049)

Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049)

Harminc évvel a Szárnyas fejvadász eseményei után K nyomozó egy rég eltemetett titokra bukkan, mely káoszba taszíthat mindent, ami a társadalom még megmaradt. Nyomozása során rábukkan Deckardra, aki három évtizede nyom nélkül eltűnt.

3. Star Wars: Az utolsó Jedik (Star Wars: The Last Jedi)

Star Wars: Az utolsó Jedik (Star Wars: The Last Jedi)

A Star Wars: Az utolsó Jedikben a Skywalker saga folytatódik. Az ébredő Erő hősei a galaxis legendás alakjaival indulnak nagyívű kalandra, s közben nem csak az Erővel kapcsolatos ősi rejtélyekre találnak választ, hanem megdöbbentő múltbéli titkokra is fényt derítenek.

2. Menedék (The Zookeeper’s Wife)

Menedék (The Zookeeper's Wife)

1939-ben Lengyelországban Antonina Żabińska, és a férje, Dr. Jan Żabiński vezették és gondozták a virágzó Varsói Állatkertet. Amikor hazájukat megszállják a nácik, a megdöbbent Jan és Antonina azzal szembesül, hogy ezután a Birodalom újonnan kinevezett fő zoológusának, Lutz Hecknek kötelesek jelenteni. A saját eszközeikkel harcolva Antonina és Jan titokban az Ellenállásnak kezdenek dolgozni. Tervet eszelnek ki arra, hogyan tudnának életeket menteni a varsói gettóból. Ám ezzel Antonina magát, sőt a gyermekét is nagy veszélybe sodorja…

1. Dunkirk

Dunkirk

A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította a brit és francia katonákat. A legfeljebb 5 kilométeres szakaszon a szövetségesek több mint 300 000 embere szorult össze, és nem volt merre menekülniük.
Az angol flottának különleges és váratlan akcióval, hatalmas veszteségek árán mégis sikerült véghezvinni a mentőakciót – és sikerrel juttatta ki a frontvonalból a szabad világ utolsó hadseregét. Film a menekülésről, a káoszról, a háborúról és a túlélésről…

TOPLISTA: A legjobban várt filmek 2018-ban

(Történetek forrása)

//Lina//