Az energiaital 8 ijesztő hatása a testeden

  • 3 év ago
  • 10012 Views
  • 0 2
Az energiaital 8 ijesztő hatása a testeden

Erősen hajlamosak vagyunk a kimerültségre egy hosszú hét közepén, amikor 24 óra túl kevés, hogy mindennel végezzünk. Ilyenkor gyakran nyúlunk olyan eszközökhöz, melyek segítik a hatékony munkavégzésünket. Ismerősen hangzik?

Íme 8 rendkívüli tény, ami bizonyítja, hogy az energiaitalnak csupán a „kölcsönzött energia” az egyetlen előnye. Vagy még az sem?

10 perc után

A koffein bejut a vérkeringésedbe, ahol a nyomást növeli. A pulzusod nő.

15 perc után

A koncentrációs képességed javul.

30 perc után

A koffein feloldódása a testedben befejeződik, az álmosságérzésed megszűnik, pupilláid kitágulnak, a magas vérnyomásnak köszönhetően. A cukor átmeneti hiperaktivitást okozó hatásaihoz hasonló tüneteid lehetnek.

1 óra múlva

Megszűnik az energiaital felpörgető hatása. Újra fáradt vagy. Az ital elkezd hasznos elemeket eltávolítani a szervezetedből.

6 óra múlva

Tested koffeinszintje 50%-ra csökken.

12 óra múlva

A koffein teljes kiürülése a fizikai aktivitásodtól, valamint a korodtól függ.

24 óra múlva

Ha rendszeres fogyasztasz energiaitalt, eddigre fejfájást, ingerlékenységet és emésztési gondokat tapasztalhatsz.

14 nap után

A szervezeted hozzászokik a napi koffeinadaghoz, jótékonynak titulált felpörgető hatása is csökken. Egyéb káros következményei is lehetnek, többek között alvászavar, hízás (a bevitt cukormennyiségből fakadóan), idegesség és érzelmesség, gyors szívverés és magas vérnyomás.

Konklúzó:

Ha energiára van szükséged, inkább az egészséges életmódot válaszd: a mély, pihentető alvást, a rendszeres testmozgást és a változatos, egészséges étkezést. Ha túl gyakran vagy fáradt, fordulj orvoshoz!

10 elképesztő dolog, amivel csak Kínában találkozhatsz

(Forrás: Brightside)

//Jana//