18 meglepő tény a milliók szívét megindító Titanic című filmről

  • 2 hónap ago
  • 23959 Views
  • 3 3
18 meglepő tény a milliók szívét megindító Titanic című filmről

Nehéz elhinni, de már 27 éve forgatták a Titanic című filmet. Csak igazán kevés ember van, aki nem látta legalább egyszer ezt a kedvelt klasszikust.

(16) Sokan azt nehezményezték a filmben, hogy a fadarabra Jack is felfért volna Rose mellé. Brit diákok még egy kísérletet is tettek, és bizonyították, hogy DiCaprio-nak minden esélye meglett volna a túlélésre. James Cameron ideges lett ezektől a piszkálódásoktól, és csak annyit fűzött hozzájuk: „A forgatókönyv 146. oldala szerint Jack meghal. Ilyen egyszerű”. A rendező szerint ha Jack nem hal meg, a film teljesen más lenne. Ez a film azonban a veszteségről szól, ezért hal meg a főszereplő.

18 elképesztő tény a Titanic című filmről

(17) Az a fadarab egyébként, melyen Rose feküdt, tökéletes mása egy deszkának, melyet a hajó elsüllyedése után találtak, és mely a halifaxi múzeumban található.

(18) Beatrice Wood az „idős Rose” prototípusa a Titanic-ban. Bár sosem volt a hajó fedélzetén, de Rose-hoz hasonlóan Beatrice is vagyonos családból származott, és szembement szüleivel, hogy művészi pályára léphessen. James Cameron olvasta az életrajzát, mely I Shock Myself címmel jelent meg, és rájött, hogy az első fejezetben jellemzett karaktert már ő maga is megálmodta a filmjéhez.

18 elképesztő tény a Titanic című filmről

Szerelme mutatta meg, hogy nézett ki Jason Statham évtizedekkel ezelőtt, hajjal

(Forrás: Brightside)

//Jana//

1 2 3 4 5