18 meglepő tény a milliók szívét megindító Titanic című filmről

  • 2 hónap ago
  • 23958 Views
  • 3 3
18 meglepő tény a milliók szívét megindító Titanic című filmről

Nehéz elhinni, de már 27 éve forgatták a Titanic című filmet. Csak igazán kevés ember van, aki nem látta legalább egyszer ezt a kedvelt klasszikust.

(5) Ha kivágnánk a modern időben játszódó jeleneteket a filmből, és csak az 1912-ben lezajló eseményeket tartanánk meg, a film 2 óra 40 perces lenne, pont annyi, amennyi idő alatt a Titanic elsüllyedt.

(6) Cameron nem akart dalokat a filmjébe. James Horner zeneszerző azonban titokban felvett egy számot Celine Dion-nal, és a kazettát odaadta a rendezőnek. Az énekesnő kifogásolta a dalt (nem igazán tetszett neki), de amikor elolvasta a forgatókönyvet, megváltoztatta álláspontját. Mindenki sírt a felvétel alatt.

18 elképesztő tény a Titanic című filmről

(7) 1995-ben Cameron 12 merülést hajtott végre az óceán fenekére, hogy láthassa a lemerült hajót a saját szemével. Ekkor döbbent rá, hogy nem engedhet meg magának semmilyen hibát a filmben, ezzel tisztelve meg mindenkit, aki a tragédia során elhunyt.

(8) „Én vagyok a világ ura!” Emlékszel még DiCaprio híres felkiáltására? A színész improvizált, az eredeti forgatókönyvben ez a mondat nem szerepelt.

1 2 3 4 5