10 film, ami tönkretette főszereplője karrierjét

  • 4 hónap ago
  • 12437 Views
  • 0 1
10 film, ami tönkretette főszereplője karrierjét

Egy óriási bukás, rossz szerepválasztás képes tönkretenni egy sikeres színész karrierjét. Természetesen a listánkban szereplő színészeknek voltak még az adott film után is próbálkozásaik, de igazán kiugró szerepet azóta se tudtak elvállalni.

9) Cuba Gooding Jr. – Kutyabajnok, Hajó a vége

10 film, ami tönkretette főszereplője karrierjét

Emlékszik még valaki a fekete srácra, aki a legjobb mellékszereplő Oscarját nyerte a Jerry Macguirerrel? Pedig rengeteg filmben és sorozatban játszott azóta is – csak épp nem valami jókban. Goodingnak a 2002-es esztendő hozta el a bukást, amit azóta sem tudott kiheverni: a Kutyabajnok és a Hajó a végetökéletes példái a rossz szerepválasztásnak. Hollywood pedig nem nagyon osztogatja a második esélyeket, ha valaki nem jövedelmező, mehet a kukába.

10) Nicolas Cage – A szellemlovas: A bosszú ereje

10 film, ami tönkretette főszereplője karrierjét

Hollywood legnagyobb rejtélye ez a színész, aki filmtől függően szélsőségesen eltérő teljesítményt tud nyújtani, ezért ember legyen a talpán, aki el tudja róla dönteni, hogy egy őstehetség vagy csak egy gigantikus ripacs. Az általánosságban elmondható a karrierjéről, hogy nem válogatja meg eléggé a szerepeit, amiből néha egészen különleges gyöngyszemek is születnek, de többnyire borzalmas alkotásokat eredményez. Nála nem igazán lehet valamilyen irányba tartó karrierívről beszélni, hiszen az egész pályafutása egy hullámvasút: minden Ál/Arcra jut egy Angyalok városa, és minden Ha/Verre jut egy A varázslótanonc. A szellemlovas (valamiért elkészülő) második része viszont egészen biztosan a karrierje (egyik) mélypontjának tekinthető.

+1) Ben Affleck – DC Moziverzum

10 film, ami tönkretette főszereplője karrierjét

Reméljük, hogy Ben Affleck nem fog hivatalosan is felkerülni erre a listára, de jelenleg nem fest túl fényesen a színész jövője. Amióta csatlakozott a DC Moziverzumhoz, egy (kritikailag) hatalmasat bukó (Batman Superman ellen: Az igazság hajnala) és egy kisebbet bukó (Az Igazság Ligája) alkotásban öltötte magára a bőregérruhát. Emellett két felejthető filmben, A könyvelőben és Az éjszaka törvényében szerepelt – az utóbbit rendezte is. Bár a színésznek korábban is voltak döccenők a pályafutásában, a Batman előtti években elég jó sora volt: az általa rendezett Az Argo-akció 2013-ban elnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat, a David Fincher-féle Holtodiglanban nyújtott alakítása pedig élete egyik legjobbjának tekinthető.

Az a szomorú, hogy még csak nem is az ő hibájából vetette vissza a karrierjét a köpenyes igazságosztó szerepe, ugyanis az alakítása a legkisebb probléma a DC-filmekkel.

Sokkoló fotók az X-men filmek egykori sztárjáról – Famke Janssen arcát fel sem lehet ismerni a plasztika miatt

(Forrás: port.hu és hu.ign.com)

1 2 3 4