10 film, ami tönkretette főszereplője karrierjét

  • 4 hónap ago
  • 12430 Views
  • 0 1
10 film, ami tönkretette főszereplője karrierjét

Egy óriási bukás, rossz szerepválasztás képes tönkretenni egy sikeres színész karrierjét. Természetesen a listánkban szereplő színészeknek voltak még az adott film után is próbálkozásaik, de igazán kiugró szerepet azóta se tudtak elvállalni.

7) Halle Berry – Macskanő

10 film, ami tönkretette főszereplője karrierjét

A színésznő 2001-ben kapott Oscart a Szörnyek keringőjéért – majd három év múlva gajra is vágta a karrierjét. A 2004-es Macskanő egy olyan anomália, amire képtelenség logikus megoldást találni, mert nem egyszerűen rossz film, egyenesen szürreálisan az. Borzalmas. Kezdve azzal, hogy alapjaiban változtatták meg Batman komplikált jellemű ellenségének/szövetségesének/szerelmének karakterét, Berry karakterének semmi köze a képregényeredetihez, folytatva a gyagyás sztorival és a leggányabb videojátékokat is alulmúló trükkökkel, befejezve… nem lehet befejezni, mert tovább tartana elsorolni, mint maga a játékidő.

Vannak filmek, amik teljes joggal buknak meg, mintegy büntetésként, hogy óva intsenek mindenkit, alkotót és nézőt egyaránt, hogy van egy határ, ami alá nem megyünk – mert a Macskanő ilyen. De nem csak Halle Berry került vele a padlóra, hanem a jobb sorsra érdemes, kétségkívül egyéni látásmóddal és stílussal rendelkező látványtervező, a film rendezője, a francia Pitof is.

8) January Jones – X-Men: Az elsők

10 film, ami tönkretette főszereplője karrierjét

Már a neve is úgy hangzik, mintha egy képregényből pattant volna ki, mégsem sikerült egy szuperhős-szereppel megacélosítania a karrierjét. Pedig nemcsak a neve, hanem az arca is megvan ahhoz, hogy hollywoodi gigasztár legyen, ám nem jött el számára az áttörés a 2011-es X-Men: Az elsőkkel. A színésznő a rossz fiúk oldalán harcoló Emma Frostot játszotta a filmben, és bár jól állt neki a gyémántbevonat, ez kevés volt ahhoz, hogy több blockbusterben is szerepet kapjon.

Az X-Men-franchise-on kívül két sorozatszerep tekinthető eddigi pályafutása fénypontjának: a Mad Men – Reklámőrültekben Don Draper boldogtalan feleségét, a The Last Man on Earth című vígjátéksorozatban pedig az apokalipszis után maradt legszebb nőt alakította.

1 2 3 4