15 színész, akik feláldozták szépségüket, hogy cserébe a nézőket felejthetetlen előadással jutalmazzák

  • 6 hónap ago
  • 790 Views
  • 0 0
15 színész, akik feláldozták szépségüket, hogy cserébe a nézőket felejthetetlen előadással jutalmazzák

Sokan úgy gondolják, hogy a filmekben elengedhetetlen az, hogy a színész mindig jó megjelenésű legyen. Sok filmben láthatunk jóképű színészeket, vagy gyönyörű színésznőket. De ma olyan karaktereket szeretnénk bemutatni, akik nem csak a jó megjelenésükről ismertek.

11. Christian Bale: A gépész

Christian Bale nagyrészt a szerepei iránti megingathatatlan elkötelezettségének köszönhetően vált híressé. Ez az elkötelezettség gyakran jelentős ingadozásokkal járt testsúlyában és izomtömegében, hogy ezáltal megfeleljen az általa bemutatott karakternek. A gépészben játszott szerepében figyelemreméltó átalakuláson ment keresztül, mintegy 65 fontot leadva egy álmatlanságtól sújtott és múltja által kísért férfit ábrázolva. Érdekes módon Bale eredetileg még többet akart fogyni a film drámaibb hatása miatt, de a produkciós csapat közbelépett, mert aggódásukat fejezték ki az egészségét fenyegető lehetséges kockázatok miatt.

12. Rooney Mara: A tetovált lány

Rooney Mara színésznőt rendkívül finom arcvonásairól ismerik, amit gyakran a törékenység és a finomság keverékeként írnak le. Amikor azonban felvállalta Lisbeth Salander szerepét A tetovált lányban, figyelemre méltó átalakuláson ment keresztül. A karakter összes piercingje, amit a képernyőn láttál, valódi kiegészítők voltak. Mara, hasonlóan szereplőtársaihoz, elkötelezte magát, hogy hűségesen megtestesítse a karaktert a könyvben leírtak alapján.

13. Marion Cotillard: Piaf

Marion Cotillard színésznőként és Dior-modellként vált ismertté, aki szépségéről és kecsességéről egyaránt ismert. Amikor azonban elvállalta a neves francia énekesnő, Edith Piaf ikonikus szerepét, feltűnő átalakuláson ment át. Cotillardnak leborotválták hajának és a szemöldökének egy részét, amelyeket szemceruzával aprólékosan újra alkottak. Ezenkívül egy görnyedt testtartást vett fel, hogy hitelesen eljátssza Piaf kicsiny termetét, amely mindössze 4’11 hüvelyk volt. Kivételes alakításáért megkapta a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat.

14. Naomi Grossman: Amerikai Horror Story

Naomi Grossman elismerést kapott Pepper alakításáért az Amerikai Horror Story: Zártosztályban, bár a karakter történetét valójában az Amerikai Horror Story: Freak Show-ban mesélték el. Ennek az egyedi karakternek a megtestesülése érdekében Grossman figyelemre méltó átalakuláson ment keresztül. Fejének leborotválása mellett hosszú órákat töltött a sminkszobában, és többféle protézist viselt. Az eredmény pedig megdöbbentő volt, Grossman ebben a szerepében gyakorlatilag felismerhetetlenné vált.

15. Hilary Swank: A fiúk nem sírnak

Hilary Swank elkápráztatta Hollywoodot Brandon Teena transznemű fiú alakításával A fiúk nem sírnak című filmben. Az átalakuló szerepre készülve a színésznő teljesen belemerült a karakterbe, és egy teljes hónapig férfiként élt. Tehetsége iránti elkötelezettsége gyakran megtréfálta szomszédait, mivel teljesen azt hitték, hogy az otthonába belépő és elhagyó fiatalember a testvére volt. Swank teljesítménye kivételes, és számos elismerésben részesült, köztük a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat kapta.

//Cornelius//

15 színészpáros, akik gyakran forgatnak együtt, és mi is örömmel nézzük őket

(Via Brightside)

1 2 3