15 színész, akik feláldozták szépségüket, hogy cserébe a nézőket felejthetetlen előadással jutalmazzák

  • 6 hónap ago
  • 769 Views
  • 0 0
15 színész, akik feláldozták szépségüket, hogy cserébe a nézőket felejthetetlen előadással jutalmazzák

Sokan úgy gondolják, hogy a filmekben elengedhetetlen az, hogy a színész mindig jó megjelenésű legyen. Sok filmben láthatunk jóképű színészeket, vagy gyönyörű színésznőket. De ma olyan karaktereket szeretnénk bemutatni, akik nem csak a jó megjelenésükről ismertek.

Ezek a karakterek azért érdekesek, mert a színészeknek nemcsak megfelelő külsőre van szükségük ahhoz, hogy megkapják ezeket a szerepeket, hanem van, hogy teljesen el kell maszkírozni őket a tökéletes külső elérése érdekében. Fontos azonban megjegyezni, hogy jóképű színészek is játszottak már olyan szerepeket, amelyekben egyáltalán nem tűntek vonzónak.

1. Keanu Reeves: Bill és Ted – Arccal a zenébe

Keanu Reeves ebben a filmben egyszerűen felismerhetetlen, mivel szakállt és mohawkot visel a Bill és Ted – Arccal a zenében. Ted karakterét alakító Keanu olyan, mint egy valódi izomkolosszus. Ahhoz, hogy ezt az új megjelenést elérje, Keanunak egy speciális izomruhát kellett viselnie, amely tele volt börtöntetoválásokkal.

2. Elijah Wood: Toxikus Bosszúálló

A Toxikus Bosszúálló közelgő remake-jében Elijah Wood ölti magára Fritz Garbinger egyedülálló szerepét. A baljós csatlós, aki gonosz feladatokat hajt végre, kifejezetten kísérteties és gótikus megjelenést kölcsönöz kopasz fejével. Az elsődleges cél az volt, hogy a színészt egy felismerhetetlen figurává alakítsák, és teljesen elhatárolják az eddig megszokott édes és kedves képtől, amit eddig megszoktunk tőle.

3. Warwick Davis: Gyilkos kobold

Elég nehéz elképzelni a koboldokat, mint fenyegető lényeket egy horrorfilmes kontextusban, de Warwick Davis éppen ezt érte el a Gyilkos kobold című filmsorozatban. Nemcsak a címszerepet vállalta mind a hat filmben, hanem személyesen ő vállalta el saját nehezen elkészített sminkelését, és vállalta be a protetikát is.

4. Chris Hemsworth: Bosszúállók: Végjáték

Az összes Bosszúállók filmben Chris Hemsworth a mennydörgés istenének karakterét alakította. A Végjátékban látott külseje viszont eléggé eltért a megszokott izmos testétől. Ehhez a filmhez 60-70 font körüli „kövér bőrruhát” kellett felvennie. Erre azért volt szükség, mert karaktere, a szuperhős Thor úgy döntött, hogy visszavonul, és onnantól kezdve laza életmódot folytat. Ideje nagy részét videojátékokkal és zabálással töltötte kedvenc foteljában.

5. Gwendoline Christie: Trónok harca

Megdöbbentő, hogy a Tarth Brienne-t alakító színésznő, egy olyan elszánt nő, aki arra törekszik, hogy a Hét Királyság első női lovagjává váljon, és hogy eleganciával és kifinomultsággal bírjon. Gwendoline Christie romantikus kapcsolatban áll Giles Deacon divattervezővel. A szerepére készülve Christie egy átalakuló folyamatban vett részt. Kezdetben egy androgün stílust választott, és minden nap uniszex ruhát viselt, hogy minél inkább azonosulni tudjon karakterével. Emellett szigorú edzéseken vett részt izomtömegének növelése érdekében, hogy a 6’2 hüvelyk termete minél hitelesebben testesítse meg Brienne megjelenését és viselkedését.

1 2 3