10 apró filmes baki, amit szinte lehetetlen észrevenni

  • 6 hónap ago
  • 52250 Views
  • 10 7
10 apró filmes baki, amit szinte lehetetlen észrevenni

Sokan elég szemfülesek vagyunk ahhoz, hogy kedvenc filmünkben rendezői hibára leljünk, felfedezzünk hibákat a cselekményben vagy rámutassunk az operatőr hiányosságaira. A legkevésbé észrevehető bakik leggyakrabban a kellékekhez és a helyszínekhez köthetőek. Csak képzeljük el, milyen nagy csalódás lehet leforgatni egy magas költségvetésű filmet, majd rádöbbenni, hogy a főszereplő olyan ruhadarabokat viselt, melyek nem is passzoltak abba a korszakba, amiben a film játszódott.

(9) Aviátor

Aviátor

A TWA (Trans World Airlines) csupán 1950-ban alakult meg. Howard Hughes felépülése idején, 1946-47-ben még a Transcontinental & Western Air nevet viselte. A filmben azonban minden repülőt és hangárt az 1950 utáni névvel fémjelezték.

(10) Terminátor: Genisys

Terminátor: Genisys

A végítélet napján, 1997. augusztus 27-én látható néhány olyan jármű, ami akkoriban ég nem is létezhetett. Egy Toyota Prius (3. generáció, 2009-ből), egy Land Rover Range Rover (2002-bő), valamint egy Dodge Charger SRT8 (2012-ből). Hoppá!

+1 Wonder Woman

Wonder Woman

A Wonder Woman előzetesében a rajongók igencsak felpaprikázódtak Gal Gadot hónalját látva. Észrevették ugyanis, hogy igénybe vették a photoshop-ot, hogy teljesen tisztává varázsolják azt, aminek amúgy verejtékesnek kellene lennie. Az már más kérdés, hogy honnan szedett az a nő olyan borotvát, ami abban a korban eltüntette a szőrzetet. A valóságban Wonder Woman hónalja szőrös lenne.

Ezeket a hibák több forrásból eredhetnek: figyelmetlenségből, esztétikai megfontolásból vagy időhiányból, hogy a megfelelő kellékeket beszerezzék. Te is észrevettél már hasonló hibákat kedvenc filmjeidben? Írd le őket kommentbe!

Ezzel a gyógyíthatatlan betegséggel küzd Christina Applegate, az Egy rém rendes család egykori sztárja

//Jana//

1 2 3 4