10 apró filmes baki, amit szinte lehetetlen észrevenni

  • 6 hónap ago
  • 52249 Views
  • 10 7
10 apró filmes baki, amit szinte lehetetlen észrevenni

Sokan elég szemfülesek vagyunk ahhoz, hogy kedvenc filmünkben rendezői hibára leljünk, felfedezzünk hibákat a cselekményben vagy rámutassunk az operatőr hiányosságaira. A legkevésbé észrevehető bakik leggyakrabban a kellékekhez és a helyszínekhez köthetőek. Csak képzeljük el, milyen nagy csalódás lehet leforgatni egy magas költségvetésű filmet, majd rádöbbenni, hogy a főszereplő olyan ruhadarabokat viselt, melyek nem is passzoltak abba a korszakba, amiben a film játszódott.

(4) Kapj el, ha tudsz

Kapj el, ha tudsz

Ez a film a 60-as években játszódik. A karakter, akit a fiatal Amy Adams alakít, fogszabályzót visel, holott a fogszabályzásnak ez a módja csak 10 év múlva jelenik meg.

(5) Robin Hood, a tolvajok fejedelme

Robin Hood, a tolvajok fejedelme

A távcső egy bonyolult szerkezet, amivel nagy távolságokra el tudunk látni. Hivatalosan 1608-ban találták fel. Sokan úgy vélik, hogy egy ehhez hasonló eszköz terve már Leonardo Da Vinci naplóiban is megtalálható, 1509-ből, de még ez is 300 évvel a legendás Robin Hood halálának időpontja után volt. Robin a 12. században halt meg, idős korban.

(6) Ének az esőben

Ének az esőben

Ez a film az 1920-as években játszódik. Akkoriban ez a fajta nyári ruha műselyemből készült, és úgy volt divatos, ha gyöngyökkel díszítették. Természetesen az a dressz, amit a főszereplő visel, sokkal jobban néz ki és sokkal sikkesebb, mint a 20-as évekbeli darabok, de majd csak az 50-es években jelenik meg.

1 2 3 4