7 érdekes filmes improvizáció, amikről tuti nem hallottál

  • 7 hónap ago
  • 2476 Views
  • 0 0
Micsoda nő!

Van, amikor a színész jobban ráérez a sztorira, mint a forgatókönyvíró. Nincs is jobb, hitelesebb azoknál a jeleneteknél, melyekben a színész szövege, mozdulata, gesztusa nincs előre megírva, hanem improvizáció útján kerül felvételre. Ezen jelenetekből jópárat benne is hagynak a filmekben.

6. A cápa

7 érdekes filmes improvizáció, amikről tuti nem hallottál

„Ehhez egy nagyobb hajó kéne” – valószínűleg ez Spielberg klasszikusának legtöbbet idézett mondata. Pedig ez nem volt más, mint a stáb belső poénja, amit sokszor ismételgettek a forgatáson. A producerek nem bántak a stábbal túl bőkezűen, így amikor a nyílt tengeren forgattak, egy olyan kicsi hajót béreltek ki a számukra, amire alig tudták felpakolni a kamerákat, a lámpákat és a többi felszerelést. Később már akkor is ezt mondták, ha valami félrement – és ismerve a Cápa kaotikus forgatását, bizony jó sokszor félre is ment. Végül Roy Scheider sem fogta vissza magát, és olykor be-beszúrta a szövegébe. Az egyik benne maradt a filmben, és szállóigévé vált.

7. Micsoda nő!

7 érdekes filmes improvizáció, amikről tuti nem hallottál

A Richard Gere alakította üzletember drága ékszerekkel lepi meg az utcán felszedett, kezdő örömlányt. Vivian (Julia Roberts) belenyúl az dobozba, hogy megérintse az ékszereket, de Gere rácsapja a fedelét. A színésznő elkapja a kezét és a kamera felé kifordulva felnevet, de úgy, hogy közben mégis karakterben marad. Gere, aki Roberts reakcióját látva maga is elkezd neveti, sima trollkodásnak szánta a magánakciót, de végül benne maradt a filmben, és ma már az egyik legemlékezetesebb pillanatának számít.

Szerző: MéziMcFly

20 színésznő, akikre csak idősebb korukban emlékszünk, pedig ők lopták el egykor nagypapáink szívét

1 2 3