11 színész, aki dollármilliós szerepeket utasított vissza

  • 10 hónap ago
  • 7396 Views
  • 0 1
11 színész, aki dollármilliós szerepeket utasított vissza

John Travolta visszautasította Forrest Gump szerepét, Jack Nicholson pedig lehetetlennek tartotta, hogy egy szicíliai férfit játsszon anélkül, hogy valóban az lett volna, ezért kapta Al Pacino Michael Corleone szerepét. Ennek ellenére ezek a színészek számos olyan filmben szerepeltek, amelyek sikert és hírnevet hoztak nekik. Néha azonban a dolgok egy kicsit másképp alakulnak, és egy-egy szerep visszautasítása tönkreteszi a fényes karrierhez fűződő reményeket.

7) Nicolas Cage — Aragorn, Gyűrűk ura

11 színész, aki dollármilliós szerepeket utasított vissza

Nicolas Cage-nek volt esélye eljátszani Aragorn-t a Gyűrűk Ura trilógiában, de személyes okok miatt nem volt hajlandó – nem akarta elhagyni otthonát ilyen hosszú időre. Ezért lett Viggo Mortensen az Újraegyesített Királyság első nagykirálya, és ennek a szerepnek köszönhetően szerzett világhírnevet.

Manapság Nicolas gyakran szerepel a médiában: egy éven belül számos filmben szerepelt, de szerepeit főként dühös megjegyzéseket követték, és megzavarták régi rajongóit.

8) Molly Ringwald — Vivian Ward, Micsoda nő

11 színész, aki dollármilliós szerepeket utasított vissza

Mielőtt Julia Roberts-t jóváhagyták Vivian szerepére a Micsoda nő című filmben, sok más színésznő elutasította ennek a karakternek a szerepét. Köztük van többek között Molly Ringwald, Meg Ryan, Michelle Pfeiffer és Valeria Golino. Később Molly Ringwald egy interjúban bevallotta, hogy megbánta ezt a döntését.

Ez nem meglepő, mert a ’90-es években a színésznő elvesztette hírnevét, mivel kevésbé ismert filmekben és sorozatokban kezdett szerepelni, míg Julia Roberts az általa alakított laza lány szerepének köszönhetően Hollywood egyik felismerhetőbb sztárja lett.

9) Michael Madsen — Vincent Vega, Ponyvaregény

11 színész, aki dollármilliós szerepeket utasított vissza

Uma Thurman és John Travolta legendás tánca a Ponyvaregényben másképp is kinézhetett volna, ha Vincent szerepét Michael Madsen alakítja. A színész azonban visszautasította a szerepet, mert egy másik projektben vett részt – abban a pillanatban a Wyatt Earp című westernfilmet forgatta. Ez a film azonban nem lett olyan sikeres, mint Quentin Tarantino fekete vígjátéka – ötször jelölték Arany Málnára, ezek közül kettőt el is nyert. Bár érdemes megemlíteni, hogy a filmet a legjobb operatőr Oscar-díjára is jelölték.

Michael humorosan emlékszik vissza ennek a szerepnek a visszautasítására, és azt mondja, nem valószínű, hogy bárki jobban örült volna, hátravolta helyett őt látja a főszerepben. Madsen sokáig játszott alacsony költségvetésű filmekben, de az utóbbi időben olyan orosz filmművészeti projektekben kezdett szerepelni, mint az Az orosz kapcsolat és a Klyuch salamandry. Ezen túlmenően a színész egy új munkakörben is kipróbálta magát és több könyvet adott ki saját költészetével.

1 2 3 4