10 lélekemelő film, amiből erőt meríthetsz egy nehezebb napodon

  • 11 hónap ago
  • 28038 Views
  • 4 2
10 lélekemelő film, amiből erőt meríthetsz

Néha jó álmodozni róla, hogy milyen lenne, ha lenne egy egész napom, amit mozizással tölthetnék a kanapén… és milyen jó lenne a napot mosolyogva, erővel és tettvággyal tele zárni.

Ha ebből akár egyet is megnézel, meglátod sokkal jobb lesz a kedved!

10. Napsütötte Toszkána

10. Napsütötte Toszkána

Frances sikeres és boldog írónő volt egészen addig, amíg házassága zátonyra nem futott. Az alkotói válságát is képtelen legyűrni, ezért barátnője egy repülőjeggyel ajándékozza meg, és elküldi Olaszországba pihenni és feltöltődni. Frances az elhanyagolt, ódon villában kap szállást és szinte pillanatok alatt elvarázsolja a környezet szépsége, a kisváros és lakóinak melegsége. Hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy hátat fordít eddigi életének és megvásárolja a villát.

9. Keleti nyugalom – Marigold Hotel

Keleti nyugalom - Marigold Hotel

Nem vágytak kalandra és nem akartak új életet kezdeni: egy csapat angol nyugdíjas egy különösen tarka brosúra csalogatásának engedve mégis úgy dönt, hogy idős éveit egy indiai szállodában tölti. Ám, amikor végre megérkeznek az áhított, és meggyőzően olcsó új lakóhelyükre, egészen mást találnak, mint amit a hirdetés ígért. Kénytelenek alkalmazkodni az új helyzethez: a sok szokatlan színhez, illathoz, stílushoz, emberhez és állathoz. Van köztük, aki idegenkedik, van, aki lelkesen kíváncsiskodik – de lassanként mind megértik, hogy valami különleges, nagy ajándék vár rájuk az országban, ahol semmi sem úgy működik, ahogy várnánk.

8. Thelma és Louise

Thelma és Louise

Louise (Susan Sarandon) egy kis vendéglőben dolgozik pincérnőként, magánélete problémás, ugyanis barátja, Jimmy (Madsen Michael), a zenész mindig úton van. Thelma (Geena Davis) élete sokkal nyugodtabb, ő házas, visszafogott és szolid. Egy napon a két barátnő úgy dönt, hogy kitörnek a hétköznapokból, és tartanak egy görbe estét. Az este viszont rosszul alakul, Thelmát megpróbálja megerőszakolni egy férfi, de Louise közbelép és lelövi a fickót. Ettől kezdve a két nő élete csak a menekülésről szól.

1 2 3 4