10 gyermekszínész, akiket azelőtt jelöltek Oscar-díjra, mielőtt felnőttek

  • 11 hónap ago
  • 1380 Views
  • 0 0
10 gyermekszínész, akiket azelőtt jelöltek Oscar-díjra, mielőtt felnőttek

Vessünk egy pillantást azokra a gyermekszínészekre, akiket még felnőttkoruk előtt jelöltek Oscar-díjra. Minden szakma megköveteli, hogy az ember rendelkezzen bizonyos készségekkel és elkötelezettséggel. Minden munka vár valamit az embertől. Ugyanez vonatkozik a színészetre is. A színészet megköveteli, hogy egy személy teljesen átalakuljon az általa ábrázolt karakterré, és meg tudja győzni a közönséget arról, hogy azt a bizonyos karaktert a lehető leghitelesebben tudja eljátszani. 

3. Patty McCormack – Elátkozottak gyermekei (1956)

10 gyermekszínész, akiket azelőtt jelöltek Oscar-díjra, mielőtt felnőttek

A fiatal Patty McCormack az Elátkozottak gyermekei című pszichológiai drámában, Rhonda Penmark gyermekszociopataként végzett Broadway-i munkájáért kapott kritikai elismerést. McCormack rengeteg dicséretet kapott az 1956-os filmadaptációban. Abban az évben a legjobb női mellékszereplő kategóriában McCormack színésztársai, Eileen Heckart, Mildred Dunnock, Mercedes McCambridge versengtek a díjért, amit végül Dorothy Malone vihetett haza.

2. Anna Paquin – Zongoralecke (1993)

10 gyermekszínész, akiket azelőtt jelöltek Oscar-díjra, mielőtt felnőttek

1994-ben a fiatal Anna Paquin nagy figyelmet kapott a díjátadó szezonban Flora McGrath megformálásáért Jane Campion Zongoralecke című filmjében. Az anyját alakító Holly Hunterrel együtt szerepelt ebben a filmben, amely egy 19. századi néma nőről szól, akit Új-Zélandra küldenek egy farmerhez, akivel már meg volt beszélve az esküvőjük. Paquin abban az évben komoly versenyben volt a legjobb női mellékszereplő kategóriában, olyan színésztársakkal, mint Winona Ryder Az ártatlanság kora, Rosie Perezt a Félelem nélkül, Emma Thompsont az Apám nevében című filmek nagyjaival. Végül azonban Paquin vihette haza az Oscar-díjat, amikor még csak 11 éves volt, így ő lett a történelem egyik legfiatalabb győztese.

1. Haley Joel Osment – Hatodik érzék (1999)

Hatodik érzék (The Sixth Sense, 1999)

M. Night Shyamalan Hatodik érzék című filmje vitathatatlanul a legjobb alkotása, ám ez a produkció önmagában is egy ikonikus film. Ennek egyik oka az, hogy Haley Joel Osment egy fiatal fiút alakított, akit kínoz az a képesség, hogy olyan szellemeket lásson, amelyeket senki más nem láthat rajta kívül. Az Osment Cole Sear által suttogott „Halott embereket látok” sor talán az egyik legismertebb idézet a történelemben, amit már számtalan alkalommal parodizáltak ki. Annak ellenére, hogy olyan A-listás tehetségekkel dolgozott együtt, mint Toni Collette és Bruce Willis, ennek ellenére Osment alakítása mindkettőjüket felülmúlta. A 2000-es Oscar-szezonban az akkor 12 éves Osment azon kapta magát, hogy a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában versenyezhetett az Oscar-ért olyan nagy nevek mellett, mint Tom Cruise, Jude Law, Michael Clarke Duncan és a nagyszerű Michael Caine. A díjat végül Michael Caine kapta meg, ennek ellenére a mai napig figyelemre méltó Osment hihetetlen teljesítménye.

//Cornelius//

10 híres színész, akik szinte minden filmben ugyanazt a karaktert játsszák

(Via Movieweb.com)

1 2 3