10 színész, akiknek karrierje teljesen más irányt vett, miután szerepelt a Marvel franchise-ban

  • 11 hónap ago
  • 788 Views
  • 1 0
10 színész, akiknek karrierje teljesen más irányt vett, miután szerepelt a Marvel franchise-ban

10 színészt mutatunk be, akik virágzó karrierjüket az MCU franchise-nak köszönhetik. Az MCU nem az első, és határozottan nem is az utolsó franchise, amely segítette néhány színész karrierjének fellendítését. Legyen szó arról, hogy hosszú idő után visszatértek, vagy kirántották őket egy bizonyos ismert műfajból, vagy egyszerűen 180 fokos fordulatot vett az életük. A franchise sok színész számára nagy változást hozott. Ám volt olyan gond is, ami éppen abból adódott, hogy bizonyos színészek kapcsolatba kerültek egy olyan nagy franchise-szal, mint az MCU, ennek következtében viszont már nehezen tudtak más területen is hírnevet szerezni maguknak.

Vannak akik tudják, hogyan kell kezelni az ilyen helyzeteket és vannak, akik nem. Ennek ellenére vessünk egy pillantást 10 színészre, akiknek karrierje teljesen megváltozott az MCU-nak köszönhetően.

10. Dave Bautista

15 híres színész, akin annyira sok volt a smink, hogy nehéz felismerni őket

Mi lenne, ha elmondanánk, hogy Dave pankrátorként kezdte pályafutását és miután összetört, megkapta Drax, a Pusztító szerepét az MCU-ban? Jól hallottad. És amikor azt mondjuk, hogy összetört, ez alatt azt értjük, hogy tényleg összetört. Dave Bautista azt mondta: „A házam le volt zárva, nem volt semmim, ember. Eladtam az összes cuccomat. Eladtam mindent, amiket a birkózásból vettem, mivel problémáim voltak az adóhivatallal. Korábban, amikor megint padlón voltam, olyan mélyre kerültem, hogy már pénzt kellett kölcsön kérnem, hogy ételt tudjak venni magamnak, és ki tudjam fizetni a bérleti díjat. Kértem kölcsön pénzt arra is, hogy karácsonyi ajándékokat vehessek a gyerekeimnek.” Birkózói előélete miatt az MCU előtt csak kisebb szerepeket töltött be. És csak három héttel a meghallgatás előtt találta meg az ügynökét. Nagyon alacsony elvárásai voltak Bautista-nak a meghallgatással kapcsolatban, végül élete szerepét kapta meg. Drax nemcsak karrierje ívét repítette a magasba, de ez megváltoztatta az egész életét is.

9. Cobie Smulders

10 színész, akiknek karrierje teljesen más irányt vett, miután szerepelt a Marvel franchise-ban

Bár nem olyan drasztikusan, de az MCU is hozzájárult Cobie Smulders színészi karrierjének megváltoztatásához. Smulders modellként kezdte pályafutását, ami miatt meglehetősen tétovázott, hogy bele merjen-e vágni a színészkedésbe. Leginkább az L című LMBTQ+ tévésorozatban visszatérő szerepéről volt ismert, valamint ő játszotta az Így jártam anyátokkal című sitcomjában Robin Scherbatsky televíziós riportert, ami kilenc évadon keresztül futott. Akkoriban petefészekrákkal küzdött, így karrierjét is felfüggesztette arra az időre. Maria Hill szerepe az MCU-ban segített neki abban, hogy végre kitörhessen a tévésorozatok skatujájából.

8. Tom Hiddleston

A Bosszúállók (2012) szereplői régen és most

Bár eredetileg Mighty Thor szerepére jelentkezett, Tom Hiddleston ennek ellenére a meghallgatáson olyan szerepet kapott, ami mára már nevének védjegyévé vált. A brit színész karrierje kezdeti éveiben számos kisebb szerepet kapott, melyek többségét Nagy-Britanniában forgatta. De aztán az  első Thor-film rendezője, Kenneth Branagh meghívta őt a film meghallgatására. És ahogy Hiddleston elmondta: „Ez hatalmas volt, és teljesen megváltoztatta a rendelkezésemre álló lehetőségeket.” A potenciális antagonisztikus szikra, amelyet a producerek láttak benne, végül rengeteg ajtót nyitott meg számára Hollywood világában. Attól, hogy szerepelt a Bíborhegy című filmben, kapott egy saját sorozatot Loki címen. A színész jelenleg nagyon elfoglalt. Máris közeleg több projektje is, mint például a The White Darkness című tragikus drámasorozat, vagy Az essexi kígyó sorozat.

7. Sebastian Stan

10 Marvel karakter, aki brutális változáson ment keresztül az évek során

Sebastian Stan Romániában született, majd a román forradalom után Ausztriába költözött, és egészen New Yorkig repült, hogy egy teljesen új életbe vágjon bele. Sebastian Stannek meglehetősen viharos gyermekkora volt. A színész pályafutását kisebb, alig észrevehető szerepekkel kezdte, többek között olyan tévésorozatokban, mint az Esküdt ellenségek, vagy A pletykafészek. Az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló szerepében futott be Bucky Barnes szerepében. Stan ettől függetlenül elismerte, hogy az MCU-ban való első szereplése után is még mindig küzdött a bérleti díj kifizetésével. A színész csak azután kezdett el igazán pénzt keresni és hírnevet szerezni, miután a kilenc képre szóló szerződés részeként visszatért az Amerika Kapitány: A tél katonájában. Következő projektje A Different Man, sőt még az MCU-s Thunderbolts egyik vezetője is lett, valamint Julianne Moore mellett játszott Simlis című thrillerfilmben is szerepet kapott.

1 2 3