10 színész, akiknek karrierje teljesen más irányt vett, miután szerepelt a Marvel franchise-ban

  • 11 hónap ago
  • 784 Views
  • 1 0
10 színész, akiknek karrierje teljesen más irányt vett, miután szerepelt a Marvel franchise-ban

10 színészt mutatunk be, akik virágzó karrierjüket az MCU franchise-nak köszönhetik. Az MCU nem az első, és határozottan nem is az utolsó franchise, amely segítette néhány színész karrierjének fellendítését. Legyen szó arról, hogy hosszú idő után visszatértek, vagy kirántották őket egy bizonyos ismert műfajból, vagy egyszerűen 180 fokos fordulatot vett az életük. A franchise sok színész számára nagy változást hozott. Ám volt olyan gond is, ami éppen abból adódott, hogy bizonyos színészek kapcsolatba kerültek egy olyan nagy franchise-szal, mint az MCU, ennek következtében viszont már nehezen tudtak más területen is hírnevet szerezni maguknak.

6. Chris Hemsworth

3) Thor - Chris Hemsworth

Bár az ausztrál színész 171 epizód erejéig kimagasló szerephez jutott Kim Hyde-ot alakító ausztrál televíziós sorozatban, Otthonunk címmel, de ismeretsége csak Ausztráliára korlátozódott. Chris Hemsworth elismerte, hogy ennek ellenére a szappanopera nem váltotta be az ahhoz fűződő reményeit. Később a Dancing with the Stars Ausztráliában való megjelenése majdnem Thor szerepébe került. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a hatalmas isten szerepének megszerzése volt a legjobb dolog, ami a színésszel történhetett. A szerep tökéletesen illik rá. Nemrég egy halált megvető Limitless sorozat tagja volt, legutóbb pedig a Tyler Rake: A kimenekítés című filmben láthattuk őt.

5. Chadwick Boseman

Chadwick Boseman /T'Challa, Fekete Párduc/

Chadwick Boseman színházban kezdte pályafutását, de leginkább a Deep Azure című darabról volt ismert. Egy idő után áttért a filmszínészetre, és több kisebb televíziós szerepet is elvállalt. Még azelőtt érte el az áttörést, hogy megkapta volna a főszerepet a Fekete Párduc-ban, amiben T’Challa királyát játszotta. Ezt a szerepet előzte meg A 42-es című film, amiben a baseball-legendát, Jackie Robinsont alakította. Továbbá játszott a 2014-es Get on Up – A James Brown sztoriban, amiben James Brownt alakította. Chadwick mindig arra törekedett, hogy  pozitív hatást érjen el a nagyközönség előtt. Boseman lett az első fekete szuperhős az MCU-ban, amivel felkerült a 2018-as TIME 100-ra, mint a világ egyik legbefolyásosabb embere. Annak ellenére, hogy halálos betegséggel küzdött, Boseman titokban tartotta betegsége elleni küzdelmeit, miközben továbbra is olyan nagy projektekben játszott, mint a Marshall – Állj ki az igazságért!, 21 híd, Az 5 bajtárs vagy a Ma Rainey: A blues nagyasszonya.

4. Tom Holland

30) Tom Holland /Pókember - Pókember: Hazatérés/

Tom Holland karrierje akkor kezdődött, amikor beiratkozott egy táncórára, és részt vett a Billy Elliot musical meghallgatásán. Mérsékelt sikereket ért el az olyan filmekben játszott szerepeiért, mint A lehetetlen című katasztrófa-dráma film, vagy a Majd újra lesz nyár című filmmel, illetve olyan történelmi karakterekkel, mint A tenger szívében vagy a Farkasbőrben. Ám karrierjében az igazi áttörést, amely A-listás színésszé emelte és színészgenerációjának valóban vezető alakjává alakította, egyértelműen Peter Parker/Pókember karakterének eljátszása volt az MCU-ban. Ezzel Tomnak egy álma vált valóra, az tekintetbe véve, hogy ő maga is odavan Pókemberért, így a karakter 30 jelmezét is birtokolja. Ez a szerep segített neki kasszasiker filmekben szerepelni, és érettebb szerepeket is kapott olyan filmekben, mint a Mindig az ördöggel, a Cherry: Az elveszett ártatlanság, vagy az Előre.

1 2 3