10 színész, akik utolsó filmjük forgatása közben haltak meg

  • 11 hónap ago
  • 5261 Views
  • 1 0
10 színész, akik utolsó filmjük forgatása közben haltak meg

Most bemutatunk 10 színészt, akik tragikusan hunytak el utolsó filmjük forgatása közben. Voltak olyan esetek a filmtörténelemben, amikor egy színész tragikusan távozott egy film forgatása közben. Ez a szomorú fordulat gyakran megbéníthatja a filmes produkciókat, mivel ilyen esetekben a projekt teljessé tételéhez szükséges változtatásokat kell végrehajtani, és ritka esetekben a filmet akár teljesen le is selejtezik.

6. Heath Ledger – Doctor Parnassus és a képzelet birodalma (2009)

10 színész, akik utolsó filmjük forgatása közben haltak meg

Heath Ledger már egy új generáció színésze volt, és olyan sikerfilmekben szerepelt, mint a 10 dolog, amit utálok benned, a Brokeback Mountain – Túl a barátságon és a legendás Christopher Nolan filmje A sötét lovag, melyben Joker szerepében láthattuk és mely alakításáért elnyerte még az Oscar-díjat is. Sajnálatos módon Ledger 2008. januárjában hunyt el, a Batman-film bemutatása előtt, valamint a Terry Gilliam által rendezett Doctor Parnassus és a képzelet birodalma című filmforgatása közben. Hogy emléke fennmaradjon ebben a filmben, három színésztárs és jó barátja segítségével sikerült befejezni a filmet, ami Johnny Depp, Jude Law és Colin Farrell-nek volt köszönhető.

5. Brandon Lee – A holló (1994)

10 színész, akik utolsó filmjük forgatása közben haltak meg

A holló produkciójával kapcsolatos tragédia intő jel kellett volna hogy legyen Hollywood számára, de sajnos más hasonló esetek is történtek Brandon Lee halálát követő évek során egy ellenőrizetlen és a forgatás során használt kellékfegyver miatt. Leginkább Alec Baldwint emelnénk ki, aki szintén egy hasonló eset miatt került bíróság elé a Rust forgatása során. Lee filmjét végül két kaszkadőrrel és a CGI segítségével tudták befejezni.

4. Bruce Lee – Halálos játszma (1978)

10 színész, akik utolsó filmjük forgatása közben haltak meg

Évtizedekkel azelőtt, hogy fia, Brandon meghalt egy film forgatása közben, Bruce Lee hasonlóan tragikus sorsra jutott, amikor belehalt a fájdalomcsillapítók által kapott allergiás reakciókba. A vég a Halálos játszma című filmje során következett be. Ahhoz, hogy a film el tudjon készülni, Lee egy másik filmjéből,  A sárkány közbelép című produkciójából megmaradt hiányos felvételekkel és stock felvételekkel pótolva sikerült összeilleszteni, aminek segítségével a filmet végül be tudták fejezni.

1 2 3