10 színész, akik még soha nem teljesítettek rosszul

  • 11 hónap ago
  • 2083 Views
  • 0 0
10 színész, akik még soha nem teljesítettek rosszul

A következetesség a kulcsa a nagyszerű művészeknek, és ezek a színészek a valaha volt legkövetkezetesebb színészek közé tartoznak. A színészet nem mindenkinek való. Ez egy olyan mesterség, amelynek elsajátítása nem csak több ezer óra gyakorlást igényel, hanem rengeteg összpontosítást és elszántságot is. Csak a legjobbak legjobbjai kaphatnak szerepet olyan játékfilmekben, amelyet a világ minden táján bemutatnak. És még kevesebben részesülnek abban a megkülönböztetésben, hogy hivatalosan is elismerik őket a művészeti ághoz való hozzájárulásukért díjátadó ünnepségeken. Ennek ellenére van egy még válogatottabb csoport a színészeknek és színésznőknek, akiket az a megtiszteltetés ért, hogy transzcendensen nagyszerűnek ismerik el őket, azaz olyan jók, hogy azt lehet látni, hogy eddig még soha nem nyújtottak rossz teljesítményt.

Mindig a lehető legjobb teljesítményt nyújtják, folyamatosan a csúcson vannak minden egyes projektben, amit elvállalnak. Íme az a 10 színész, akik soha nem teljesítettek rosszul.

10. Tilda Swinton

Így néznek ki a Narnia sztárjai 15 évvel a bemutató után

Ritkán támaszkodik egy zsáknyi trükkre vagy ismétlődő előadásokra Tilda Swinton. Ő egyike azoknak az egyszeri, kaméleon előadóknak, akik különböző filmes megjelenéseik közül egyik sem hasonlít a másikra. Néha egy azon filmben nyújtott előadásai sem hasonlítanak egymásra. Swinton valami olyasmit tud nyújtani a közönségnek, mint józan, gyengéd alakítása a The Eternal Daughter-ben, miközben hihetetlenül furcsa és félelmetes, mint a Sóhajok-ban. Minden egyes alkalommal, amikor megjelenik a képernyőn, az egy ajándék a művészeti ágnak, mert soha nem vagy biztos abban, hogy mit fog tudni kihozni a projektből. Egy dolog azonban biztos, mégpedig az, hogy Tilda Swinton mindig a legjobbat nyújtja filmjeiben, amelyben szerepel.

9. Daniel Day-Lewis

20 hollywoodi színész, akik az évek folyamán egyre és egyre vonzóbbakká váltak

Minden idők egyik leglegendásabb filmszínésze Daniel Day-Lewis, aki a színészet módszeres megközelítéséről ismert. A szerepekre való felkészülés és a karakterek fejlesztése iránti elkötelezettsége olyan előadások sorozatát teszi lehetővé, amelyek teljesítményében páratlanok. Az olyan filmekben betöltött mérföldkőnek számító szerepei között ott vannak például Az utolsó mohikán, a Lincoln, a Fantomszál vagy a Vérző olaj, melyek Day-Lewis repertoárjai, amik sokkal válogatottabbak, mint a többi hozzá hasonló színész. Csak húsz filmből állt filmográfiája, mielőtt 2017-ben bejelentette visszavonulását, de ezalatt három Oscar-díjjal is büszkélkedhetett. Daniel Day-Lewis egy igazi legenda.

8. Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman

A 2000-res évek egyik legmegbízhatóbb színésze, a néhai nagy Philip Seymour Hoffman. Karizmája, elhivatottsága és kirobbanó teljesítménye jellemezte minden filmjét, amelyben szerepelt. A Mission: Impossible III gazemberének mániákus fordulatától a The Mesterben szereplő karakterének forrongó dühéig és rendkívüli karizmájáig ő volt a leglenyűgözőbb tehetség, függetlenül attól, hogy milyen projektben bukkant fel. Bármilyen karaktert játszott el elképesztő egyéniségével, legyen az különc, rosszul beilleszkedő és esélytelent játszó karakter, mindig a legjobbak között volt, bármiben is szerepelt. Karrierje sajnálatos módon hamar véget ért, de gondolatainkban őrizzük emlékét és élvezhetjük hátrahagyott munkásságát.

7. Cate Blanchett

10 színésznő, akit biztosan nem ismernél fel férfi szerepben

A valaha volt legtöbb jelölt ausztrál színész, Cate Blanchett pedig generációja egyik legünnepeltebb színésznője. A két Oscar-díjjal és a jelölések egész sorával büszkélkedő Blanchett minden alkalommal, amikor megjelenik a képernyőn, garantálja az év egyik legfigyelemreméltóbb alakítását. Kiváltképp akkor, amikor felbukkan egy nagy kasszasiker filmben, mint például a Thor: Ragnarökben, vagy az Ocean’s 8 – Az évszázad átverésében, melyekben csak úgy szikrázik az elhivatottsága. Hasonlóan Tilda Swinton impresszárióhoz, Blanchett is szeret több ízben játszani ugyanazokban a filmekben, mint például az I’m Not There – Bob Dylan életei című életrajzi filmben vagy a Manifesto kísérleti művészfilmben (ahol 13 különböző karaktert alakított). Így elég csak annyit mondani, hogyha Blanchett szerepel egy filmben, akkor az biztos, hogy egy emlékezetes előadás lesz.

1 2 3