10 alkalom, amikor a színészek majdnem belehaltak mutatványukba

  • 11 hónap ago
  • 689 Views
  • 0 0
10 alkalom, amikor a színészek majdnem belehaltak mutatványukba

A most bemutatott színészek majdnem meghaltak, miközben ezeket a halált megvető mutatványokat végrehajtották filmjeikben. A képernyőn látható veszélyes mutatványok közül sokat nem kaszkadőrök, hanem maguk a főszereplők hajtották végre, sokszor akár életük kockáztatásával. Bár a speciális effektusok modern korszakában könnyűnek tűnhet, ha ezeket a jeleneteket kaszkadőrök végzik, de vannak olyan színészek, akik maguk választják ki és hajtják végre a mutatványaikat.

Sok rendező és színész mindent megtesz azért, hogy valódi akciókat vegyenek filmre, mindezt azért, hogy a jelenetek valósághűek legyenek.

10. Jackie Chan – Istenek fegyverzete

Jackie Chan hosszú filmes karrierje legrosszabb „élményét” élte át, miközben bemutatta legveszélyesebb mutatványát az Istenek fegyverzete című filmjében. A színész különösen veszélyes, de annál lenyűgözőbb mutatványairól ismert, amelyeket a képernyőn keresztül izgulhatunk végig. Az évek során, amíg ezeket a veszélyes mutatványokat sorra végigcsinálta, nem csoda, hogy többféle csonttörést és zúzódást is elszenvedett. Ám az összes sérülése ellenére sem volt egyetlenegy alkalom sem, amikor tényleg veszélybe került az élete. Egy alkalmat kivéve, amikor az Istenek fegyverzete című filmet forgatta, hatalmas sérülést szenvedett, mikoris egy akciójelenet közben egy faágra ugrott. De nem volt megelégedve azzal a felvétellel, ezért újra megpróbálta. A második próbálkozásra viszont a faág eltört alatta, és Chan egyenesen a földre zuhant, ahol egy sziklába ütötte a fejét. Azonnal kórházba szállították, miközben a füléből folyt  a vér.

Kiderült, hogy a koponyájának egy része összeomlott, ami az agyában gátolta a működést, így Chanen agyműtétet kellett végezni, hogy túlélje a sérülést. Ám ehhez át kellett repülni egy jobban felszerelt kórházba, ahol végre tudták hajtani a szükséges műtétet, ami szerencsére sikeres volt, de a  műtét negatív hatását Chan továbbra is érzi. Az egyik fülében maradandó halláskárosodást szenvedett. Chan továbbá többször sérült mutatványai alatt úgy, hogy eszméletét vesztette, egyszer pedig még a gerincvelője is megsérült, de a fáról való lezuhanása volt az, amikor Chan a legközelebb volt a halálhoz.

9. Michael J. Fox – Vissza a jövőbe III. rész

Egy másik halálközeli élmény a mutatványok terén Michael J. Fox-szal történt a Vissza a jövőbe III. részben. Fox játssza a főszerepet, Marty McFly-t a Vissza a jövőbe sorozatban. McFly visszautazik az időben 1885-ig, hogy megmentse mentordokiját a haláltól. Annak ellenére, hogy a forgatás nagy részében kaszkadőröket használtak, Fox úgy döntött, hogy nem veszi őket igénybe a közeli felvételeknél. Volt egy jelenet, amelyben McFlyt fel kellett lógatni, és Fox olyan sokáig lógott, hogy majdnem halálra fojtották. Szerencsére a legrosszabb nem következett be, és Fox folytathatta a forgatást, elkerülve ezt  a halálközeli élményt.

8. Aaron Paul – Breaking Bad – Totál szívás

Aaron Paulnak halálközeli élményben volt része a Totál szívás című népszerű krimisorozat forgatásán egy félresikerült mutatvány közben. A Totál szívás című sorozatot a kritikusok is elismerik, és 16 Emmy-díjat nyert a széria lezárásáig. A műsor tele van erőszakos drámával, tele erőszakkal, amely többnyire valósághű. Ez a realizmus a műsorban sok gyakorlati mutatványhoz vezetett, amelyeket a színészeknek végre kellett hajtaniuk. Az egyik ilyen mutatványban Aaron Paul egy verekedős jelenetben szerepelt, ahol őt egy paravános ajtóra kellett volna dobni. A mutatvány azonban rosszul sült el, és rossz helyzetben dobták, miközben rúgták és verték.

Paul többször felkiáltott, hogy állítsák le a jelenetet, mert megsérült, de a szereplők és a stáb tagjai azt hitték, hogy a segélykérés csak a jelenet része. Amikor a  stáb végül rájött, hogy Paul valóban megsérült, akkor már késő volt, hogy megakadályozzák sérülését. Agyrázkódással és bedagadt szemmel szállították kórházba, attól tartva, hogy állapota súlyosbodni fog. Szerencsére Paul teljesen felépült, és továbbra is forgatta jeleneteit a szériában.

7. Gerard Butler – Mavericks – Ahol a hullámok születnek

Gerard Butler Ahol a hullámok születnek című filmjében szembesült saját megrázó kaszkadőr-balesetével. Butler a The Holly Wood Reporternek adott interjújában leírta azt az esetet, amikor a forgatás során eltalálta egy vad hullám. A film előtt Butler elmondta, hogy nincs meg a szükséges tudása a szörfözéshez. A film, amelyben szerepelt viszont olyan tagokról szólt, akik mindent megtettek, hogy Amerika legveszélyesebb hullámain szörfözhessenek. A szörfözésben azok számára, akik kezdők, rendkívül veszélyes, akár halálos kimenetelű is lehet. A Butler által bemutatott hullámtörést bár filmre vették, de majdnem elnyelték őt a hullámok a forgatókönyv kedvéért, amiben ha nem lett volna szerencséje, Butler könnyen életét vesztette volna.

Deszkája majdnem elkapta a hullámot, de a hullámok a feje fölött összecsaptak, aminek következtében minimum egy percre vagy még annál is tovább a víz alatt rekedt. Ennek következtében megtapasztalta az úgynevezett kéthullámú visszatartást. Ez azt jelenti, hogy olyan mélyre került a víz alá, hogy már nem volt ideje, hogy a víz felszínére ússzon, hogy levegőt tudjon venni, mivel egy újabb hullám újra letaszította őt a mélybe.

1 2 3