10 sikeres hollywoodi sztár, akinek nincs diplomája

  • 1 év ago
  • 12669 Views
  • 2 3
10 sikeres hollywoodi sztár, akinek nincs diplomája

A legtöbben abban a hitben élnek, hogy a csúcsra vezető úthoz elengedhetetlen a diploma. Az oktatásnak természetesen megvan a maga helye, és nem érdemtelenül, ám nem feltétlenül mindenki számára ez a legjobb út.

Akad jó pár sztár, akit kicsaptak az egyetemről, vagy önszántából hagyta abba, mégis sikerült az első vonalba felverekednie magát.

1) Leonardo Di Caprio

1) Leonardo Di Caprio 

Leonardo di Caprio mindössze 14 éves volt, amikor az első ügynökével szerződést kötött, a középsikolát már csak – magánórákkal – tudta épp hogy befejezni, mert már akkor a színészi munka és a tanulás között egyensúlyozott. Di Caprio sose járt egyetemre, mégis Hollywood egyik legbefolyásosabb celebje manapság.

2) Matt Damon

2) Matt Damon

Matt Damont felvették a Harvard Egyetemre, de sose diplomázott le. A színész a Good Will Hunting című filmjével robbant be a köztudatba, amiért Oscar-díjat is kapott Ben Affleckkel közösen írt forgatókönyvükért. Damont főszerepéért 1997-ben jelölték a legjobb férfi színész címére is – amit végül abban az évben Jack Nicholson vitt el.

3) Clint Eastwood

3) Clint Eastwood

Mielőtt Oscar-díjas színész, rendező és producer lett volna, Clint Eastwood járt – a színészkurzust is működtető – Los Angeles City College elnevezésű, kétéves képzéseket kínáló „népfőiskolára”. Végül sose diplomázott le, ám közben számtalan alkalmi munkát is vállalt, így volt acélmunkás és favágó is.

1 2 3 4