7 romantikus film, ami miatt a nők magasra tették a lécet férfiak terén

  • 2 év ago
  • 11367 Views
  • 3 1
7 romantikus film, ami miatt a nők magasra tették a lécet férfiak terén

Szerintünk nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy egy-egy romantikus film láttán szinte teljesen átalakul az értékrendünk és bizony ennek a legtöbb férfi nem igazán örül. Ugyanis a filmek ihlette szerelmes hősök olyan magasra teszik a lécet, hogy férfi legyen a talpán, aki ezt meg tudja ugrani.

Összegyűjtöttünk nektek néhány gyöngyszemet, melyek miatt a pasid biztos átkozni fogja a filmipart.

1) Ha a férfi igazán szeret (1994)

Ha a férfi igazán szeret (1994)

Alice és Michael házassága tökéletes: a házaspár mélyen szereti egymást és mintaszerűen nevelik két lányukat is. A háttérben azonban ott lépdel nyomukban Alice ‘betegsége’, melyet egymás előtt, a rokonok előtt, de az asszony még önmaga előtt is titkol. A bomba azonban robban és darabjaira rombol mindent maga körül. A családtagok egymás iránti szeretete azonban győzedelmeskedik a veszteség felett és összetartó erejükkel segítenek az asszonyban szembenézni önmagával.

2) A szem tükrében (2014)

A szem tükrében (2014)

Dr. Ian Gray molekuláris biológusként az emberi szem fejlődésén keresztül igyekszik megfejteni létezésünk értelmét. Egy nap találkozik Sofival, aki egészen más véleményen van a világ keletkezésével kapcsolatban. Szerelmük zálogaként összeházasodnak, ám a nő tragikus hirtelenséggel meghal. Ian folytatja kutatói tevékenységét, s kolléganőjével, Karennel megdöbbentő felfedezésre tesznek szert. Hogy kutatásaikat tényleges bizonyítékkal is alátámasszák, Ian Indiába utazik, hogy szembenézzen az igazsággal.

3) A felhők fölött 3 méterrel (2010)

A felhők fölött 3 méterrel (2010)

A történet két különböző világban élő tinédzserről szól. Egy valószerűtlen kapcsolat krónikája, ami gyakorlatilag lehetetlen, mindazonáltal elkerülhetetlen. Babi tehetős felső középosztálybeli családból származik, aki korlátok közt nőtt fel, jól nevelt, ártatlan és betart minden szabályt. Hache ellenben lobbanékony, lázadó alkat, és megbízhatatlan természet. Állandóan keresi a veszélyt, folyamatosan harcban áll mindennel és mindenkivel, illegális motorversenyeken vesz részt. A két fiatal megtapasztalja az igazi szerelem érzését.

4) Egy nap (2011)

Egy nap (2011)

Egy hűvös nyári estén, 1988. július 15-én Emma és Dexter friss diplomájukkal a kezükben együtt töltenek egy estét. Ez egy olyan kapcsolat kezdetét jelzi közöttük, amely egész életükön át tart. Közös kalandjukba a következő évtizedek egy-egy napján – mindig július 15-én – keresztül nyerünk bepillantást. Látjuk, miként fejlődik barátságuk, hogyan távolodnak el egymástól, kerülnek közelebb, és milyen kihívásokkal kell megküzdeniük az életben.

5) Szerelem és más drogok (2010)

Szerelem és más drogok (2010)

Jamie (Jake Gyllenhaal) igazi szívtipró, nincs nő, akit ne tudna megszerezni, és ki is használja a lehetőségeket. Emellett a munkában is sikeres. Egy napon azonban találkozik Maggie-vel (Anne Hathaway), aki másnak bizonyul, mint a korábbi nők. A férfi képtelennek bizonyul az elköteleződésre, Maggie pedig az érzéseivel küzd, de szerelmük mindkettőjük életét megváltoztatja.

6) Édes november (2001)

Édes november (2001)

Nelson Moss (Keanu Reeves) magának való, munkamániás üzletember. Egy napon összehozza a sors Sarával (Charlize Theron), aki miatta bukik meg egy autóvezetői rutinvizsgán. Sara csipkelődő modora egyszerre vonzza és taszítja a férfit, aki csak akkor lágyul el végképp, amikor Sara elmondja az igazat magáról. Halálos betegségben szenved, nincs sok ideje hátra. A legfontosabbat viszont elhallgatja Sara: nem akarja, nem tudja lekötni magát. Elcsavarja a férfiak fejét, majd bűntudatot érezve egy hónap után tovább áll. Nelson nem tudja, hogy ő a kiszemelt édes, novemberi áldozat.

7) Őrült, dilis, szerelem (2011)

Őrült, dilis, szerelem (2011)

Cal Weaver (Steve Carell) mindent megkapott az élettől, amire egy férfi vágyhat:  klassz munka, szép ház, helyes gyerekek és ráadásul diákkori szerelmét vette nőül. Ám mégsem felhőtlen a boldogsága, mert kiderül, hogy csodálatos felesége megcsalja és még válni is akar. Cal élete gyökeresen megváltozik, estéit egy közeli bárban tölti, ahol megismerkedik a vagány Jacobbal (Ryan Gosling ), aki feltárja előtte új életének lehetőségeit: csajozás, tivornyák, férfias öltözködés. Cal azonban nem biztos benne, hogy készen áll az új életére.

14 híresség, akik millióik ellenére szerény körülmények között élnek

(Történetek forrása)