A valaha volt 10 legjobb sorozat az IMDB szerint

  • 2 év ago
  • 27922 Views
  • 1 1
A valaha volt 10 legjobb sorozat az IMDB szerint

Akarva-akaratlanul is, de napjainkban egyre divatosabbá válik a sorozatnézés. Ezzel a legnagyobb mozisztárok is tisztában vannak, ugyanis egyre többen vállalnak el TV-s szereplést közülük. Ami mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy az alkotók kihasználják az emberek sorozat éhségét és egyre jobb, minőségibb sorozatokat gyártanak. 

Alábbi cikkünkben bemutatjuk röviden azt a 10 sorozatot, amit a világ legnagyobb filmes, illetve sorozatos adatbázisa a legjobbaknak tart. Toplistánk a minisorozatokat (pl.: Az elit alakulat, Csernobil), illetve a természettudományi műsorokat (pl.: Bolygónk, a Föld) nem tartalmazza!

10. Kártyavár (2013)

Kártyavár (2013)

A sorozat napjaink Washingtonjában játszódik. A történet főszereplői Frank Underwood (Kevin Spacey) Dél-Karolina ötödik választókerületének képviselője, valamint a demokrata párt frakcióvezetője és felesége Claire Underwood (Robin Wright). Az első rész azzal indul, hogy Frank Underwood nem kapja meg a hőn áhított kinevezést az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumának élére, ezért feleségével karöltve saját erőből próbálnak bosszút állni, illetve nagyobb hatalomra törni. A sorozat fő témái a kegyetlen pragmatizmus, a politikai manipulációk és a hatalom.

9. Westworld (2016)

Westworld (2016)

A sorozat az 1973-as Feltámad a vadnyugat című film, valamint annak 1976-os folytatása, az Eljövendő világ újragondolása, melynek írója és rendezője az amerikai Michael Crichton. Az 1980-as években futott rövid életű Beyond Westworld után ez a második televíziós sorozat, amely e két filmet veszi alapul. A történet Westworldben, egy fiktív világban játszódik, egy technológiailag fejlett vadnyugati témájú vidámparkban, melyet androidok laknak. A Westworld a szórakoztatás legfelsőbb szintjét kínálja a jól fizető vendégeknek, akik kedvük szerint, következmények nélkül cselekedhetnek a park teljes területén anélkül, hogy a látszatra normális emberi életet élő androidok közbeszólnának.

8. Fargo (2014)

Fargo (2014)

A sorozat antológia jellegű, így minden évad egy, az előzőtől független történetet mesél el. A sorozatot a Coen testvérek 1996-ban bemutatott Fargo című filmje inspirálta. A testvérpár a sorozat munkálataiból is kivette részét producerként. Első évadja Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks és Martin Freeman főszereplésével nagy sikert aratott: Emmy-díjat nyert „a legjobb minisorozat” és „a legjobb rendezés” kategóriában is, valamint további tizenöt jelölést kapott.

7. A törvény nevében (2014)

A törvény nevében (2014)

Martin Hart (Woody Harrelson) és a különc Rust Cohle (Matthew McConaughey) 17 éve együtt nyomoztak egy meggyilkolt lány ügyében. Hosszú ideig úgy tűnt, sikerült felgöngyölíteniük az esetet, azonban amikor új nyom kerül elő, mindkettejüket kihallgatják a korábbi eset kapcsán. A törvény nevében cselekménye párhuzamosan játszódik a napjainkban és múltban, míg végül összeáll a kép, és talán végre az elkövető kilétére is fény derül.

1 2 3 4