10 sztár, akik szüleikkel forgattak egy filmben

  • 4 hónap ago
  • 2222 Views
  • 0 1
10 sztár, akik szüleikkel forgattak egy filmben

Közismert tény, hogy Hollywood tele van színészcsaládokkal. Gondoljunk csak Martin Sheenre és a fiaira, Charlie Sheenre és Emilo Estevezre, Jon Voightra és lányára Angelina Joliera, vagy a sok Douglas, Hemsworth- és Skarsgård-rokonra, akik nélkül manapság egyetlen valamire való blockbuster sem készülhet el.

Az olyan színészcsaládok azonban viszonylag ritkák, ahol egy sztárszülő és a gyermeke egyazon időszakban válnak világsztárrá, ráadásul még együtt is szerepelnek egy filmben. Bár ritka az ilyen párosítás, de összegyűjtöttük a 10 leghíresebb sztárcsaládot.

1) Rumer Willis, Bruce Willis és Demi Moore lánya

10 sztár, akik szüleikkel forgattak egy filmben

Bár Bruce Willis és Demi Moore 33 éves lánya, Rumer Willis ma már a saját jogán is híres és sikeres, az minden esetre tény, hogy az első filmes debütálása még az édesanyjához volt köthető. Az 1995-ös Tegnap és ma című romkomban Demi Moore karakterének nővérét alakította a múltbéli jelenetekben, a rá következő évben pedig a Sztriptízben tűnt fel, mint a főhősnő lánya. De szerepelt Bruce Willis Bérgyilkos a szomszédom című akcióvígjátékában is. Azóta Rumer Willist számos további filmben és tévéműsorban is lehetett látni, egyebek között a Beverly Hills 90210 új változatában és a Volt egyszer egy… Hollywoodban is. A színésznő karrierjének eddigi csúcspontja azonban kétség kívül az volt, hogy majdnem ő lett az amerikai Álarcos énekes első évadának győztese.

2) Sosie Bacon, Kevin Bacon és Kyra Sedgwick lánya

10 sztár, akik szüleikkel forgattak egy filmben

A Golden Globe-díjas Kevin Bacon és az Emmy-díjas színésznő, rendező és producer Kyra Sedgwick azon kevés hollywoodi sztárok egyike, akik az 1988-ban megkötött házasságuk óta együtt vannak jóban-rosszban. Ráadásul a nyomdokaikba lépett a lányuk, Sosie Bacon is, heteken belül 30 éves lesz, és lényegében egész kisgyerekkora óta együtt dolgozott a szüleivel. Első főszerepét a 2005-ös Loverboy című filmben kapta, amelyet az apja rendezett, de mindkét szülő játszott benne: a történetben több visszaemlékezést is láthatunk Kyra Sedgwick karakterének gyerekkorából, akit az akkor még csak 10 éves Sosie Bacon alakított. A későbbiekben még számos alkalommal dolgoztak így együtt, a színésznő szerepelt többek között A főnök című TNT-sorozatban is, amelynek az édesanyja volt a főszereplője és a producere, Kevin Bacon pedig négy epizódját rendezte. De játszott emellett a Sikoly sorozatverziójában, az Easttowni rejtélyekben és a Narcos: Mexikóban is.

3) Angelina Jolie, Jon Voight lánya

10 sztár, akik szüleikkel forgattak egy filmben

Angelina Jolie évtizedek óta egyértelműen Hollywood egyik legnagyobb sztárja, akiről túlzás nélkül kijelenthető, hogy ma már híresebb a szintén nagy hollywoodi sztárnak számító apjánál, Jon Voightnál is. Ám annak ellenére, hogy Voight közel 100, Jolie pedig több mint 50 főszerepet tudhat magáénak, mindössze két olyan alkalom volt eddig, amikor együtt szerepeltek egy filmben. Angelina Jolie még csak 7 éves volt, amikor feltűnt az 1982-es Lookin’ to Get Out című vígjátékban, amelyben Jon Voight játszotta Alex Kovacot, aki Las Vegasban próbálta megcsinálni a szerencséjét. Majdnem 20 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a színésznő és az édesapja újra együtt legyenek láthatóak a vásznon: a 2001-es Lara Croft: Tomb Raiderben Angelina Jolie alakította a címbéli híres kincsvadászt, Jon Voight pedig Lara apját, Lord Richard Croftot. Ekkortól kezdett a színésznő karrierje meredeken felfelé ívelni, a sikerszériája pedig még ma is tart, többek között az olyan blockbustereknek köszönhetően, mint a Disney-nek leforgatott Demóna 1-2.

1 2 3 4