10 színész, akiket kirúgtak forgatás közben

  • 7 hónap ago
  • 16839 Views
  • 2 5
10 híres színész, akiket kirúgtak forgatás közben

Még a legnagyobb sztárok sem érezhetik biztonságban magukat a várva várt szerep megszerzésekor. A stúdiók ugyanis jellemzően összeegyezhetetlenségre, nézeteltérésekre vagy jobb lehetőségekre hivatkozva bármikor elbocsájthatják a színészeket, akár forgatások közben is.

Most bemutatjuk azokat a hírességeket, akik nem önszántukból mondtak nemet egy-egy szerepre.

(1) Jean-Claude Van Damme, Ragadozó, 1987

Jean-Claude Van Damme

A Ragadozó 1987-es változatának főszerepére a készítők eredetileg a verekedős filmek belga királyát, Jean-Claude Van Damme-ot kérték fel. A színész akkor szinte még ismeretlen volt Hollywood-ban, csak néhány mellékszerep volt a háta mögött, így főképp a harcművészetekben való jártassága miatt esett rá a választás. A forgatások kezdetekor azonban problémák adódtak a jelmezzel. Az eredeti design-t a készítők a kukába hajították, Van Damme-ot leváltották és helyére Kevin Peter Hall-t szervezték be, akit a két métert is meghaladó magassága ideálissá tett a szerepre.

(2) Eric Stoltz, Vissza a jövőbe, 1985

Eric Stoltz

Valószínűleg a Vissza a jövőbe az a típusú film, amit nagyon nehéz lenne elképzelni a már jól ismert főszereplők nélkül. Bár a készítők eredetileg is Michael J. Fox-ot kérték fel a szerepre, a színész nem tudott ott lenni a forgatások első néhány hetében, így végül Eric Stoltz-ot választották Marty McFly megformálására. A stúdió nem volt megelégedve a színész alakításával, így néhány hét után egyszerűen kidobták Stoltz-ot és vele együtt az addig forgatott jeleneteket, majd újra vették ezeket Fox-al.

(3) Christian Bale, Amerikai pszichó, 2000

Christian Bale, Amerikai pszichó

Annak ellenére, hogy a Batman-filmek sztárja végül megkapta az Amerikai pszichó főszerepét, a várva várt szerephez vezető út korántsem volt olyan zökkenőmentes, mint ahogy azt a színész eredetileg gondolta volna. Bale-t ugyanis egyszer már kirúgták a forgatásról, miután a film rendezője, Mary Harron inkább Leonardo DiCapriót kérte fel a szerepre. A közös munka azonban hamar véget ért, ugyanis DiCaprio sztárallűrjeit nem bírta elviselni a stáb. Végül visszahívták Bale-t, aki szerencsére ismét elvállalta a szerepet.

1 2 3 4