8 híres férfi, aki megnyílt mentális állapotáról, ezzel milliókat inspirálva

  • 8 hónap ago
  • 5171 Views
  • 0 0
8 híres férfi, aki megnyílt mentális állapotáról, ezzel milliókat inspirálva

Mindenkivel előfordulhat, hogy depresszióban szenved, de néhány híres férfi elég bátor is volt ahhoz, hogy megnyíljon és beszéljen a szorongásról, vagy más mentális problémáról. Ez kétség kívül inspirál olyan embereket, akik némán szenvednek és félnek megnyílni. Fontos, hogy hangosan beszéljünk, segítséget és kellő esetben kezelést keressünk, hiszen mindenki megérdemli, hogy meghallják és megértsék.

Cikkünkben 8 olyan hírességet szeretnénk felsorolni, akik különböző mentális problémákat győztek le és saját kezükbe vették életüket, ezzel pedig sokakat mélyen inspirálták.

(1) Dwayne Johnson és a depresszióval való küzdelme

8 híres férfi, aki megnyílt mentális állapotáról, ezzel milliókat inspirálva

Az egyik legtöbbet kereső sztár azt állítja, hogy megtört és depressziós volt, aki állandóan sírt. Mindez számos egymást követő esemény után következett be. Édesanyja a fia szemei előtt próbált öngyilkosságot elkövetni és több hónapon át ki voltak lakoltatva otthonukból. “Elértem egy olyan pontot, hogy semmit nem akartam csinálni, sehova nem akartam menni. Csak sírni tudtam.” – mondta a színész. Évekkel később Dwayne Johnson számos balesetet szenvedett, az álma pedig, hogy profi focista váljon belőle nem vállhatott valóra. A The Canadian Football League (Kanadai Futball Liga), akivel szerződése volt, végül elbocsátotta. Rövid idővel később párja elhagyta. Ezután komoly depresszióba esett. Ma már a színész elmondhatja, hogy ő és édesanyja is remek állapotban vannak.

(2) Jim Carrey elvesztette önmagát egy súlyos depresszióban.

8 híres férfi, aki megnyílt mentális állapotáról, ezzel milliókat inspirálva

Rengeteg vita folyt Jim Carry állapotáról és viselkedéséről a tömegmédiában, de oka van annak, hogy az állapotot miért “mély depressziónak” hívják. Sok rossz dolog történt magán- és szakmai életében, majd miután ex-barátnője öngyilkosságot követett el, a színész teljesen összeomlott, de végül elég erőre talált, hogy megbírózzon mentális állapotával. Egy interjúban így nyilatkozott: “Nincs tapasztalat a depresszióban”, majd azt állította, hogy már nem rajong a pályafutásáért. “Ami történik, az nagyon jó, de van benne valami nagyon rossz is. Van néhány ember, aki az elmúlt néhány évben hozzám fordult azzal a céllal, hogy törjenek maguknak egy darabot a Szent Grálból, de a Grál nem olyan dolog, amit le tudsz törni.

1 2 3 4