A világ 10 legkisebb országa, melyek létezéséről biztosan nem tudtál

  • 2 év ago
  • 63697 Views
  • 3 5
A világ 10 legkisebb országa, melyek létezéséről biztosan nem tudtál

Gyakran úgy hisszük, hogy a világ több mint 200 országának mindegyikéről hallottunk már legalább egyszer. Van azonban a bolygónkon néhány olyan állam és tartomány, melyek neve legtöbbünknek bizonyosan ismeretlenül cseng. Előfordul, hogy mindössze néhány család él egy-egy ilyen helyen, elképesztően kis területen.

7) Seborga fejedelemség

Terület: 4.91 km2

Népesség: 312 fő

Olaszország területén található Őméltósága, I. Marcello által irányított miniállam. Seborga tulajdonképpen nem más, mint a megegyező elnevezésű falu közel a francia határhoz. Az el nem ismert államnak hadserege is van, mely 3 emberből áll: a Honvédelmi Miniszer, valamint két őr.

8) Molossiai Köztársaság

Terület: 0.055 km2

Népesség: 7 fő

A tagjai által kihirdetett köztársaságot Kevin Baugh alapította az egyesült államokbeli Nevada államban. Népessége Baugh úrból és családjából, 3 kutyából, egy macskából, valamint egy nyúlból áll. Molossiának saját nemzeti himnusza, jelképe és zászlója van. Az állam területén különösen súlyos bűntettekért halálbüntetés jár. Saját útlevelet bocsátanak ki, illetve a köztársaságnak létezik űrprogramja is. 2017 májusában lett 40 éves az állam.

1 2 3 4