A világ 10 legkisebb országa, melyek létezéséről biztosan nem tudtál

  • 2 év ago
  • 63692 Views
  • 3 5
A világ 10 legkisebb országa, melyek létezéséről biztosan nem tudtál

Gyakran úgy hisszük, hogy a világ több mint 200 országának mindegyikéről hallottunk már legalább egyszer. Van azonban a bolygónkon néhány olyan állam és tartomány, melyek neve legtöbbünknek bizonyosan ismeretlenül cseng. Előfordul, hogy mindössze néhány család él egy-egy ilyen helyen, elképesztően kis területen.

4) The Principality of Hutt River

Terület: 75 km2

Népesség: 30 fő

Hutt River fejedelemség Ausztrália megegyező nevű tartományában található miniállam. Leonard Casley azáltal alapította, hogy farmját egy új és független államnak nyilvánította. Annak ellenére, hogy egyetlen állam sem ismerte el különállóságát, saját pénznemet, bélyeget és útlevelet ad ki. Ő királyi fensége, I. Leonard, Hutt hercege mellszobrát a fejedelemség több pontján is megtekinthetik a turisták.

5) Tuvalu

Terület: 26 km2

Népesség: 10 959 fő

Tuvalu a világ egyik legkisebb és legszegényebb országa. Gazdasági helyzete még katasztrofálisabb lenne, ha nem lett volna lehetőségük a .tv-hez (Internet Top Level Domain (TLD) https://en.wikipedia.org/wiki/Tuvalu#Economya és https://en.wikipedia.org/wiki/.tv ), ami dollármilliárdokat tesz hozzá az ország költségvetéséhez.

6) Nauru

Terület: 21 km2

Népesség: 9 591 fő

Nauru bolygónk legapróbb szigetországa, valamint a legkisebb független köztársaság címmel is büszkélkedhet. Nincs hivatalos fővárosa és tömegközlekedési eszköze sem. 25 mérföldes útjain csupán a helyiek magánjárművei láthatóak, hiszen a turisták kerülik környezetszennyezési problémái miatt. Nauru másik világrekordja az elhízott emberek magas száma: a köztársaság lakosságának 70%-a túlsúlyos.

1 2 3 4