11 színész, aki dollármilliós szerepeket utasított vissza

  • 9 hónap ago
  • 7321 Views
  • 0 1
11 színész, aki dollármilliós szerepeket utasított vissza

John Travolta visszautasította Forrest Gump szerepét, Jack Nicholson pedig lehetetlennek tartotta, hogy egy szicíliai férfit játsszon anélkül, hogy valóban az lett volna, ezért kapta Al Pacino Michael Corleone szerepét. Ennek ellenére ezek a színészek számos olyan filmben szerepeltek, amelyek sikert és hírnevet hoztak nekik. Néha azonban a dolgok egy kicsit másképp alakulnak, és egy-egy szerep visszautasítása tönkreteszi a fényes karrierhez fűződő reményeket.

Következő cikkünkben bemutatjuk, hogy néhány színész milyen fontos szerepeket utasított vissza, és ez hogyan befolyásolta szakmai sorsukat.

1) Emily Browning — Bella Swan, Alkonyat

11 színész, aki dollármilliós szerepeket utasított vissza

Ma már nehéz elképzelni, hogy Kristen Stewart helyett más játssza az Alkonyat főszereplőjét. Kezdetben azonban Emily Browning volt az, akit fontolóra vettek a szerepre. Ha ez megtörtént volna, Bella Swan karaktere teljesen más lenne.

Browning azonban visszautasította a szerepet. Később azt mondta, nem bánja, hogy meghozta ezt a döntést, mert a filmben szereplő színészek rendkívül sikeresek és híresek lettek, és ő nem állt készen erre.

2) Josh Hartnett — Superman és Batman

11 színész, aki dollármilliós szerepeket utasított vissza

Josh Hartnett visszautasította Batman és Superman szerepét. A színész azt mondja, hogy talán ez volt az egyetlen helyes döntés, amit meghozott. Josh nem akart sztereotip szerepek túszává válni, ezért nem vette fontolóra ezt az együttműködést.

Noha a színész 2006-ban megkapta a főszerepet az Alvilági játékok című filmben, a következő 10 évben már csak kis költségvetésű filmekben szerepelt cameo-szerepben. 2017-ben Josh-t láthatták a nézők a Fagyos pokol című filmben, de a film elsősorban negatív kritikákat kapott a kritikusoktól. A Rotten Tomatoes oldalán a film mindössze 22 százalékos értékelést kapott.

3) Matthew Broderick — Walter White, Totál szívás

11 színész, aki dollármilliós szerepeket utasított vissza

A Totál szívás sorozat készítői abban reménykedtek, hogy Matthew Broderick vállalja, hogy eljátssza a főszerepet a projektjükben. De ezt az ajánlatot visszautasította, és az alkotóknak mást kellett keresniük a pozíció betöltésére. Bryan Cranston történetesen az a valaki, aki nem hagyta ki a lehetőséget.

Ezt követően Broderick számos filmben szerepelt, de sajnos ezek nem hoztak neki nagy sikert. Manapság többet hallhatjuk Broderick hangját, mint látjuk, ugyanis számos animációs karaktert szinkronizál. Így például Simba, az oroszlán Matthew hangján beszél.

1 2 3 4