TOPLISTA: A legjobb katasztrófafilmek, amiket mindenképpen látnod kell

  • 3 év ago
  • 10836 Views
  • 2 0
A 10 legjobb katasztrófafilm, amit mindenképpen látnod kell

A természeti katasztrófák, legyen szó cunamiról, jégről, vízről vagy éppen a világ végéről gyakran hatalmas károkat és emberáldozatokat követelnek. A filmvilágban is számos filmet ihlettek meg ezek a pusztító erejű természeti katasztrófák.

6. Mélytengeri pokol /Deepwater Horizon, 2016/

Mélytengeri pokol /Deepwater Horizon, 2016/

2010. áprilisában egy tengeri olajfúrótornyon történt robbanás az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb olajkatasztrófáját eredményezte. A film főhősei Mike Williams, a nyugodt körülmények között családapa és főállású mérnök, és Andrea Fleytas, aki miután észreveszi a szivárgást, értesíteti a partiőrséget, azonban úgy tűnik, a katasztrófa elkerülhetetlenné válik.

5. Holnapután /Day After Tomorrow, 2004/

Holnapután /Day After Tomorrow, 2004/

Jack Hall (Dennis Quaid) klimatológusnak még a saját fia, Sam (Jake Gyllenhaal) sem hiszi el, hogy a Földet katasztrófa fenyegeti. Ám amikor egy sziget nagyságú jégtömb válik le a Déli-sark jégtáblájából, mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy menekülni kell. De a folyamat drámai gyorsasággal söpör végig, Amerika megbénul a sarkvidéki hidegtől és a rázúduló hótömegtől.

4. Apollo 13 /Apollo 13, 1995/

Apollo 13 /Apollo 13, 1995/

1970. április 11-én az Apollo 13 három fős legénysége nekivág a végtelen világűrnek. Küldetésük nem mindennapi: leszállni a Holdra. A kilövés simán megy, a mérnökökből, tudósokból és matematikusokból álló houstoni irányító központ felügyeli a repülést. Az űrhajó majdnem eléri a Holdat, amikor a következő üzenet érkezik 330 ezer kilométer messzeségből a Földre: “Houston, baj van.” A három űrhajóst egy hibás alkatrész miatt bekövetkezett robbanás megfosztja az oxigéntől, az energiától és a hajó irányításának lehetőségétől. A tét többé már nem a Hold elérése, hanem az életben maradás.

1 2 3