8 egészségügyi vizsgálat, amit akár mi is elvégezhetünk magunkon

  • 3 év ago
  • 12530 Views
  • 1 0
8 egészségügyi vizsgálat, amit akár mi is elvégezhetünk magunkon

Ha igazán egészségtudatosan szeretnénk élni és biztonságban kívánjuk tudni szervezetünket, nem árt évente egyszer, egy teljes orvosi szűrővizsgálatot végeztetni. Két ilyen ellenőrzés között azonban nem elvetendő otthon is néha megvizsgálnunk magunkat, hogy minden rendben van-e.

3. Anémia

Állj egy tükör elé, húzd le gyengéden az alsó szemhéjad, és nézd meg annak színét. Normál esetben élénk rózsaszínnek, halvány pirosnak kell lennie, de vérszegénység esetén fakó, halvány rózsaszínné változik. A vérszegénység ugyanis a hemoglobin hiányból fakad, így ha a sápadtságot, gyakori fáradtságot tapasztalsz önmagadon itt az ideje orvoshoz fordulnod.

4. Hormonális egyensúlyhiány és mikrotápanyag-hiány

A hajhullás egy teljesen természetes folyamat, napi szinten kb. 50-100 hajszálat veszítünk, ebben az esetben tehát nincs miért izgulnunk. Bajban akkor vagyunk, ha a túlzott hajhullást tapasztalunk. Hajhullásunk mennyiségét azonban könnyen letesztelhetjük: Fogj az ujjaid közé egy kisebb csomó hajat és próbáld meg kihúzni azokat. Ne túl erősen tépd, csak épphogy csippentsd össze az ujjaidat. Amennyiben 2-3 hajszál marad csak a kezedben, az teljesen normális. Ha látványosan több, akkor érdemes lehet felkeresned háziorvosod és beszámolnod a problémáról.

1 2 3 4