20 kép, ami bemutatja, mennyit változtak a diáklányok az elmúlt években

  • 2 év ago
  • 26012 Views
  • 1 4
20 kép, ami bemutatja, mennyit változtak a diáklányok az elmúlt években

Amikor fiatalok voltunk, állandóan azt vártuk, hogy mikor leszünk végre felnőttek, mikor pedig megtörtént, visszasírtuk a diákéveket. Ha megnézzük, az évtizedek alatt rengeteg változott a diákok kinézete, az oktatás, és az elvárások is. Manapság a választási lehetőségek száma sokkal több, mint ezelőtt 90 évvel, viszont több tananyagot is el kell sajátítaniuk, ami sokszor nem egyszerű, és rengeteg időt elvesz.

11) A női jogok

A női jogok egyre szélesebb kiterjesztésével különböző művészeti tárgyak álltak rendelkezésre a nők számára. El sem tudjuk képzelni, hogy ez mekkora dolog volt akkor. Manapság szinte magától értetődő, ha egy nő tanul,és a későbbiekben rendkívül meghatározó szerepet tölt be. Kezdetben a gazdagabb réteg tudta taníttatni a lányokat,majd fokozatosan vált egyre nyilvánvalóbbá, hogy a gyengébbik nem is igényli az oktatást.

12) Zeneóra.

13) A különböző tudományok és művészetek mellett háztartástant is tanultak. Megtanultak főzni, varrni, horgolni. Manapság ezt sok lány nem tudja, hogy hogyan kell.

14) Ne tévesszen meg senkit a cuki kis kötény.

15) Sajnos manapság – tisztelet a kivételnek – az a legjellemzőbb, hogy kifutónak használják az iskola folyosóit. A világ egyre felszínesebb, így a diákok is inkább az alapján ítélik meg a másikat, hogy mit visel.

1 2 3 4